14. juli 2024

Pallesen: Et skridt op ad

I slutningen af november, kunne vi her på ByensNyt fortælle at den lokale cykelrytter, Jeppe Aaskov Pallesen, der vandt Hadsten Gade Grand Prix i august, har skrevet kontrakt med det polske hold HRA Mazowsze Serce Polski med start fra den kommende sæson i 2023.

Vi fik efterfølgende en snak med Jeppe omkring hans skifte, der blandt andet betyder, at han flytter til Polen i starten af 2023 for at være tæt på det nye hold, der holder til i Warszava. Jeppe er lige nu på kontrakt på danske Team coloQuick, der er kontinentalhold, hvilket det polske hold også er, om end i toppen af denne gruppe.

“Det er helt sikkert et skridt op ad, og mit kommende hold hører til i top tre inden for kontinentalhold, så det er et markant bedre hold jeg skal køre for, samtidig med, at jeg også får mulighed for at køre nogle andre typer af løb, end dem jeg kører for coloQuick. Jeg har skrevet kontrakt for en enkelt sæson til at starte med, og skal udelukkende cykle, så det ser jeg frem til, og håber at det bliver min vej til at nå videre i karrieren”, lyder det fra Jeppe.

Man bliver ikke rig af cykling på kontinental-niveau, og Jeppe har da også haft i overvejelserne om han skulle fokusere på en uddannelse, men giver cyklingen et skud mere, og ser også frem til at flytte til Polen.

“Min kæreste er fra Polen og studerer lige nu i Danmark, men hun flytter med til Polen, og det ser jeg selvfølgelig frem til. Jeg er glad for, at muligheden opstod i Polen, fordi jeg har da haft overvejelser omkring min fremtid som cykelrytter, men nu giver jeg det et skud mere, og så håber jeg på, at nye muligheder opstår på sigt”

Højdepunktet var sejren i Hadsten

Sæsonen 2022 er løbsmæssigt slut, og et af højdepunkterne var naturligvis sejren på hjemmebane i Hadsten, hvor det blev til en flot opvisning foran flere prominente navne.

“Sæsonen startede godt ud med en etapesejr og samlet nummer to i et fransk etapeløb, men lige efter styrtede jeg i et andet etapeløb, hvilket gjorde at jeg fik en mindre skade, der holdte mig ude et stykke tid, hvilket resulterede i et forår, der ikke helt blev som håbet. Efter sommerferien kom jeg heldigvis godt i gang, blandt andet i et fransk etapeløb, hvor jeg blev nummer to samlet, og så vandt jeg så i Hadsten, hvilket jo klart er et af højdepunkterne i min karriere”, siger Jeppe der tilføjer:

“I Danmark er Hadsten Gade Grand Prix et af de mest prestigefyldte gadeløb, også med tanke på, hvem der tidligere har deltaget og vundet, så det er et løb jeg er stolt af at have vundet. Jeg havde håbet på mere succes i Danmark Rundt, men det gik lidt op og lidt ned, og jeg endte vist som nummer 22, hvor jeg sidste år blev nummer 12, så jeg håber på lidt mere næste år, hvor løbet indgår i mine planer”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler