24. maj 2024

Verdensmesteren var i Hadsten

Den nykårede verdensmester i landevejscykling Mads Pedersen deltog i Hadsten Gadegrandprix i 2018. Det var som sædvanlig Jesper Tikiøb, der havde fået den daværende danske mester med til start i løbet.

Tilskuerne i Hadsten Gade Grandprix’ fanzone oplevede dengang en seriøs og stålsat men dog ydmyg ung Mads Pedersen i dannebrogstrøjen. Han er normalt temporytter og var derfor på Hadstens stejle Søndergade ikke ligefrem i sit favoritterræn.

Han gjorde dog en hæderlig figur i løbet, der dengang blev vundet af Rasmus Bøgh Wallin.

I 2018 deltog også hollænderen Niki Terpstra i Hadsten Gade Grandprix. Han havde tidligere på året vundet klassikeren Flandern Rundt med netop Mads Pedersen på en flot anden plads.

Men til VM 2019 fik Mads Pedersen med sit verdensmesterskab flot revanche, idet Terpstra denne gang ”kun” blev nummer 20.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler