21. februar 2024

AGF og Randers FC tørnede sammen i Sløjfen

Normalt mødes AGF og Randers FC på fodboldbanen i Superligaen, men tirsdag aften var arenaen for mødet flyttet til Sløjfen i Hadsten, og spillerne var skiftet ud med direktøren for AGF, Jacob Nielsen samt sportschefen for Randers FC, Søren Pedersen.

De to, Jacob og Søren, er begge fra Vorup og er gamle venner, helt tilbage fra ungdomstiden, hvor de blandt andet spillede fodbold sammen. Noget som Søren Pedersen, der blandt andet har spillet for både Randers FC og AGF, havde noget mere talent for end Jacob Nielsen. Søren og Jacob var inviteret til Hadsten af erhvervsudvalget i Hadsten Rotary, og til at styre løjerne var chefredaktør for Århus Stiftstidende, Jan Schouby, og sportsredaktør for Randers Amtsavis, Lars Abildgaard ligeledes inviteret.

Forud for aftenens højdepunkt, var deltagerne, i en fyldt Lilleåsal, blevet trakteret med en let anretning fra Skafferiet samt vin fra Skjold Burne i Hadsten og øl, både Ceres og Thor, fra Royal Unibrew, hvilket så ud til at falde i de flestes smag.

Herefter bød Per Hermansen, formand for erhvervsudvalget og primus motor på aftenens arrangement samt præsident for Hadsten Rotary, Flemming Aaen, velkommen til de mange fremmødte, hvorefter den muntre og til tider også alvorlige debat kunne gå i gang. Jan Schouby og Lars Abildgaard har et stort kendskab til de to klubber, og havde forberedt mange gode spørgsmål, hvor man kom vidt omkring, og hvor man som tilhører oplevede en stor ærlighed og engagement fra både Jacob Nielsen og Søren Pedersen.

Emner som nyt stadion, rollen som storebror og lillebror, økonomi, indkøb af spillere, dommerstanden i Superligaen, FCKs dominans og salg af Randers FC var på tapetet, og det var tydeligt, at de to herrer følte sig tilpas og var lidt mere på slap line, end når man oplever dem på TV.

Der var også mulighed for spørgsmål fra publikums side, hvilket flere benyttede sig af, og også her var kvaliteten høj. Der blev belyst nogle emner, som normalt ikke får opmærksomhed til dagligt, og man fik også som tilhører et lille kig ind i maskinrummet på de to klubber, hvilket var ganske informativt og relevant. Det hele i en let og venskabelig tone, og man fornemmede hurtigt, at rivaliseringen mellem de to klubber, nok mere er noget der foregår blandt fans end på direktørgangen, hvor Randers for tiden har fokus på en mulig overtagelse af investorer, således at man kan hænge på i top seks, mens AGF har rettet blikket mod nyt stadion, salg af spillere samt at hægte sig på FCK, Brøndby og FC. Midtjylland.

Sidstnævnte klub har længe set ud til, at være foran AGF, både spillemæssigt og økonomisk, men Jacob Nielsen var ret klar i mælet omkring, at han anså det for sandsynligt, at det billede snart tippede over til AGFs fordel, og at det mere var FCK man spejdede efter. En forfriskende og ærlig udmelding, som der i øvrigt var flere af aftenen igennem fra begge sider.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler