13. juli 2024

Godt nyt for fodboldfolket i Hadsten

Så er der endelig godt nyt for fodboldfolket i Hadsten, som meget længe har ønsket sig en kunstgræsbane, der vil gøre det muligt at spille fodbold udendørs hele året rundt.

Efter et længerevarende sagsforløb er det nu lykkedes at få de sidste myndighedsgodkendelser på plads for den kommende kunstgræsbane i Hadsten. Det forventes at selve etableringen vil kunne påbegyndes til sommer, så kunstgræsbaneanlægget kan stå klar til indvielse inden vintersæsonen 2020/2021 går i gang.

Allerede i 2017 besluttede Byrådet at bevilge et anlægstilskud på 2,5 mio. kr. til en kunstgræsbane i Hadsten. Et beløb der året efter blev forhøjet med 1,25 mio. kr. som følge af skærpede miljøkrav på området. De samme miljøkrav er dog også den primære årsag til, at sagsbehandlingen omkring myndighedsgodkendelser har trukket så længe ud.

”Vi startede dialogen med kommunen omkring kunstgræsbanens realisering og de nødvendige godkendelser allerede tilbage i august 2018” udtaler formanden for Hadsten Kunstgræsbaneforening, Hans Ole Steensig, ”Siden da, har vores rådgivende ingeniør fra firmaet Sweco, arbejdet på at finde nye løsninger, for at projektet kan leve op til de skærpede krav. Hver gang et punkt er blevet afklaret, er det som om, at der er opstået et nyt. Men nu er vi i mål med det og vi glæder os rigtig meget til at komme i gang!”.

En forudsætning for projektet har også været, at Kunstgræsbaneforeningen selv skulle rejse medfinansiering på mindst 1 mio. kr. Dette beløb er på forhånd sikret igennem donationer fra HSK Fodbold, ELRO Fonden, Hadsten Kultur- og Idrætscenter og Lions Club Hadsten, samt sponsorbidrag fra Hadsten Maskinfabrik og løbeshop.dk.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler