24. september 2023

Johanne har skiftet Hadsten og AGF ud med et ophold i USA

Johanne Guldbæk var i foråret blevet fast mand/kvinde på AGFs kvindeligahold, og netop færdig på Favrskov Gymnasium, så havde de fleste nok regnet med, at nu skulle den ambitiøse midtbanespiller satse endnu mere på fodbolden i AGF, men sådan gik det ikke.

I stedet er Johanne taget over Atlanterhavet, og befinder sig nu på Franklin Pierce University i staten New Hampshire, hvor hun de kommende fire år skal studere marketing samtidig med, at hun skal spille fodbold, eller som amerikanerne kalder det, Soccer, for universitetets hold. Johanne fik gennem et firma i Danmark, der har specialiseret sig i at skabe kontakt mellem sportsudøvere og universiteter i udlandet, forbindelse til Franklin Pierce University, der godt kunne bruge Johannes kvaliteter på deres hold, og derfor tog hun i starten af august afsted mod hendes hjem de kommende fire år.

“Jeg var færdig på gymnasiet, og kunne godt tænke mig at få en oplevelse i et andet land, både i forhold til fodbold, men også i forhold til at studere, og det har jeg så fået mulighed for gennem aftalen med universitetet, der har givet mig et scholarship for de kommende fire år, så det er min plan lige nu”, fortæller Johanne Guldbæk til ByensNyt.

Et scholarship sikrer den studerende både uddannelse, kost og logi, mens modydelsen i mange tilfælde så er, at man stiller op for universitetets hold i den pågældende sportsgren.

“Jeg bor på universitetet sammen med en roomie, og har ingen udgifter ud over lommepenge, mens alt andet bliver betalt af universitetet. Vi er gået i gang med træningen og har haft de første træningskampe, blandt andet mod Harward University, og når turneringen så går i gang, så spiller vi mod andre universiteter i en collegeliga”

Selvom at Johanne har fået en god start på sin nye tilværelse “over there”, så kan hun også godt mærke, at det til tider er lidt hårdt at være på udebane, i et helt nyt land og med mange nye indtryk dagligt.

“Du fanger mig lige på en dag, hvor jeg synes det er lidt hårdt det hele. Sproget er nyt, der er mange nye mennesker, og bare det med hele tiden at skulle tale og høre engelsk samtidig med at man i forvejen er lidt på overarbejde, det gør det nogen gange svært, og jeg kan godt mærke om aftenen at jeg er træt i hovedet. Vi træner rigtigt meget her i opstarten, fordi der venter mange kampe forude, så jeg er træt både fysisk og psykisk, så det er helt klart en omvæltning og noget jeg lige skal vænne mig til”

Pressefoto fra Franklin University

Johanne håber meget på, at hun ud over at lære et nyt land at kende, også bliver endnu bedre til at spille fodbold, og at hun kan vende tilbage til Europa i en endnu bedre version af sig selv på fodboldbanen.

“Jeg satser da klart på, at jeg kommer til at udvikle mig som fodboldspiller, både gennem masser af træning og forhåbentlig en masse kampe, så jeg kan vende hjem som en endnu bedre spiller samtidig med at jeg har fået en stor oplevelse med i bagagen. Jeg er også sikker på, at det er godt at komme ud og opleve noget nyt og blive rykket ud af sin comfortzone på et hold med nye trænere. Kvindefodbold er inde i en god udvikling i USA og det er ret stort herovre, så jeg kan sagtens fornemme, at mange af dem jeg skal spille sammen med er dygtige. Det er en anden spillestil end i Europa, hvor det er mere direkte og fysisk, men det passer mig egentlig meget fint, så nu må vi se, hvordan det hele kommer til at gå, og jeg er sikker på, at når det hele lige er kommet på plads, så bliver det rigtigt godt”, lyder den positive melding fra Johanne.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler