19. maj 2024

Matilde udlever drømmen i Brighton

Matilde Lundorf fra Hadsten har taget springet direkte fra gymnasiet, og lige ind i en professionel tilværelse som fodboldspiller i England, hvor hun er på fuldtidskontrakt i Brighton.

Hun fik sin fodboldopvækst i HSK Fodbold, men efter nogle år var der for få udfordringer, og HSK blev skiftet ud med først et ophold i Paris og sidenhen VSK/Skovbakken, der spiller i den bedste række for kvinder. Her spillede hun indtil sidste sommer, hvorefter der var bud efter hende fra engelske Brighton, der spiller i Super League, svarende til Premier League for herrer.

I modsætning til VSK, så er Matilde nu på kontrakt, og hun har fodbold som sin levevej, hvilket også gør kravene endnu mere skarpe, og hendes hverdag handler stortset kun om fodbold.

“Vi møder ind de fleste dage klokken 8, og så står den på træning, spisning og meget andet indtil klokken 16, så en stor del af dagen bruges i klubben. Alle er på kontrakt, og man kan bare mærke, at fodbold i England er kæmpe stort. Hvis jeg går i byen med mit fodboldtøj på, så bliver der lagt mærke til det, og folk kommer også hen og snakker, så kvindefodbold bliver også taget alvorligt derovre”, fortæller Matilde Lundorf til ByensNyt.dk og tilføjer:

“Der er ingen tvivl om, at det er meget mere seriøst, end det var i VSK. Der er nogle helt andre forventninger til en, hele vejen rundt, så det har jeg lige skulle vende mig til, men det er klart, at når man får penge for det, så bliver det lige en tand mere alvorligt”

Matilde er hjemme i Danmark for tiden på grund af Corona, og er meget i tvivl omkring hele situationen. Sæsonen er langtfra afsluttet, men som det ser ud lige nu, så bliver der ikke spillet flere kampe på denne side af sommerferien.

“Det er ret frustrerende, at jeg ikke ved, om vi kommer i gang igen, men jeg prøver at holde formen ved lige og spille lidt fodbold, men det er jo ikke helt det samme. Min kontrakt udløber til juni, og da det hele er lidt kaos-agtigt i England, så ved jeg faktisk ikke, om Brighton vil forlænge med mig, så der er en del løse ender”, lyder det fra Matilde.

Jagter debut på A-landsholdet

Matilde har været forbi flere forskellige U-landshold, og spiller lige nu på U-23 landsholdet, men håber dog snart, at komme i betragtning til A-landsholdet, som er hendes klare mål.

“Der er ikke så mange kampe på U-23, så det rykker ikke rigtigt noget for mig. Nu håber jeg, at jeg snart kan spille mig på A-landsholdet, fordi det er uden tvivl det højeste og noget som jeg har drømt om længe. Jeg har hele tiden et mål om at forbedre mig, og jeg har også et håb om at nå videre, i forhold til klubhold. Det er dog vigtigt, at det er sjovt, fordi jeg ser ikke fodbold som et arbejde, så den dag det ikke er sjovt længere, så stopper jeg. Mange af mine holdkammerater ser det som et arbejde, hvor jeg ser det mere som, at jeg skal til træning eller kamp”, fastslår Matilde Lundorf.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler