27. maj 2024

Sarah fra Hadsten er fast spiller på Silkeborgs U18 DM hold.

Kun få dage efter, at vi her på ByensNyt efterspurgte lokale der lever drømmen ud fik vi et tip om Sarah Arnfeldt Sørensen, der går i 1. G på Favrskov Gymnasium og som også er fast spiller på Silkeborgs U 18 DM hold.

Sarah er 17 år og startede med at spille fodbold da hun gik i 2. klasse på Bavnehøjskolen. Dengang spillede alle de andre piger i klassen fodbold og Sarah blev derfor også opfordret til at komme med til træning. Siden da har fodbolden været en stor del af hendes liv. Efter en god tid på banerne i Hadsten kunne Sarah mærke, at ambitionerne rakte til mere og da hun efter 9. klasse skulle på efterskole i Silkeborg tog hun til prøvetræning her for at se, hvad det var. Og selvom både tempo og intensitet var noget højere var det bestemt ikke noget der skræmte hende, nærmest tværtimod. men da Sarah både trænede i Hadsten og i Silkeborg måtte hun vente til marts året efter før hun kunne få debut på Silkeborgs U 16 holdet.

Træningskamp med U18 DM ligaen

For at styrke holdet trænede U 16 holdet en gang om ugen med U 18 holdet og i december spurgte træneren på U 18 om hun havde lyst til at spille en træningskamp med dem. “Det siger man selvfølgelig ikke nej til”, fortæller Sarah glad. “Det var første gang, jeg fik lov til at snuse til at spille med U18DM.”

Fast plads på U18 DM ligaholdet

I marts 2019 til en turneringskamp på Thy fik Sarah imidlertid et forstrakt ledbånd, der gjorde, at hun måtte holde tre måneders pause. Da hun var klar igen, blev det til gengæld til debut på U 18 DM holdet i en kamp mod Fortuna Hjørring. Efter sommerferien startede Sarah på efterskolen og når man træner 7 gange om ugen og spiller kamp i weeekenden var det noget nemmere for Sarahs forældre og farmor som plejede at køre hende den lange vej til Silkeborg. I år er Sarah imidlertid begyndt i 1. g på Favrskov Gymnasium og så må forældre og farmor på den igen. Og i dag er hun fast spiller på holdet.

“Det kræver selvfølgelig en struktureret hverdag, da man skal have flere ting til at gå op” fortæller Sarah. “Og da det er komplet umuligt at nå mine træninger om eftermiddagen med offentlig transport, er jeg rigtig glad for, at jeg har nogle forældre og en farmor der kan træde til, da den eneste måde jeg kan nå det på er i bil. Jeg er så også i gang med at tage kørekort, så når jeg bliver 18 til januar, kan jeg selv køre til træning, så jeg ikke er afhængig af, at andre, skal køre mig. Det bliver godt. Med alt den hårde træning, håber jeg da på, at jeg på et tidspunkt bliver god nok til at komme i betragtning til landsholdet. Og lige nu er det også det jeg går efter.” fortæller Sarah.

Sarah og Johanne Guldbæk i kamp mod hinanden i næste uge

Hun glæder sig særligt over, at se hende gamle holdkammerat fra Hadsten Johanne Guldbæk komme nærmere sin drøm om at blive professionel fodboldspiller. “Det er så fedt og jeg er meget glad på hendes vegne. Jeg ønsker hende kun alt det bedste, dog med undtagelse af onsdag d. 21. oktober 2020. Der skal vi nemlig spille kamp mod hinanden i U18DM ligaen, og jeg vil gøre alt hvad jeg kan, for at Silkeborg løber med sejren. Men jeg glæder til at spille imod en gammel holdkammerat” slutter Sarah.

Sarah Arnfeldt Sørensen

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler