12. august 2022

Hadsten Beach Handball til Palermo

For første gang i Hadsten Håndbolds historie skal der spilles europæisk – i Beach Handball. Hadsten Håndbold har i en årrække haft nogle engagerede 1. divisionsspillere med på diverse hold, og i sommeren 2021 kulminerede det ved, at holdet stillede op i Hadsten Håndbolds licens til DHFs Beach Tour. 

I dag drager Hadsten Beach Handball til Palermo, og vi har modtaget denne optakt til turneringen fra holdet. Holdet har fået stor opbakning af EDC Huset Hadsten og Hinnerup, hvilket betyder at holdet fremadrettet hedder Hadsten Beach Handball EDC Huset Hadsten og Hinnerup.

Efter flotte placering til kvalifikationsstævner havde holdet store ambitioner til Danmarks Mesterskabet. Desværre rakte ambitionerne eller bestræbelserne ikke til en medalje til dette års DM, og holdet måtte kigge langt efter de eftertragtede pladser til årets helt store stævne, nemlig Champions Cup. 

Champions Cup er svarende til Champions Leauge hvis man skulle sammenligne det med en indendørsturnering. De 12 nationale mestrer mødes over 5 dage, hvor det allerbedste hold i Europa skal findes. Turneringen spilles fra d. 6/10-10/10 2021, og kampene kan streames via EHFs håndbold kanaler på Twitch. 

I og med, at holdet deltog ved Champions Cup i 2019 med en fjerdeplads til følge, var der ingen garantier for, at det ville blive adgangsgivende. Men d. 10 september 2021 ringede DHF for at fortælle os, at vi fik den adgangsgivende plads. 

Med under en måned til at forberede os, finde nogle sponsorer som tror på vores projekt i en upcoming sport, arrangere hotel og fly, finde spilletøj og samle et helt hold, har tiden synes knap. Men vi er blevet væltet fuldstændigt bagover af den kæmpe store opbakning som vi har mødt i vores jagt på at samle puslespillet. 

I blandt vores søgen på sponsorer, har lokallivet i Hadsten og omegn været en kæmpe støtte og hjælp. Sponsorer som allerede engagerer sig 100% i Hadsten Håndbold og andre lokale foreninger, er også at finde hos Hadsten Beach Handball, og efter en Corona-periode hvor alting har virket så usikkert og håbløst, er det fuldstændigt overvældende, at virksomhederne har set vores vej og vælger at gå ind og hjælpe os afsted mod vores største turnering som hold. 

Vores mission i Hadsten Beach Handball er, at hver gang vi får en ny spiller i sandet, så er vi med til at udvikle sporten. Det opnår vi til Champions Cup hvor vi giver debut til Sarah Stougaard fra Hadsten Håndbold. Hun glæder sig til at prøve sporten af, og finder den super spændende at der faktisk findes et alternativ til sommerens hårde træning, men som samtidig er sjov og en rigtig showsport. Desuden vil spillerne fra Hadsten Beach Handball gøre en indsats for at få flere ungdomsspillere aktiviteret i sporten henover sommeren 2022, så de en dag også kan få muligheden for at spille i store udenlandske turneringer. 

På holdet er også Mathilde Maria Pedersen og Sophie Toft, som i forvejen også spiller for Hadsten Håndbold. Ellers der tælles en masse tidligere Hadsten Håndbold spillere, der dog ikke kan deltage ved den forestående turnering, hvorfor der er sendt bud efter hjælp fra naboklubbernes Beach Handball spillere. 

Det er altså et slagkraftigt hold der bliver sendt afsted som tæller nuværende og tidligere landsholdsspillere, og målsætningen er klar fra start. Vi skal nå en semi-finale. Vi er landet i en gruppe med hold fra Spanien, Portugal, Tyskland, Ungarn og Italien, hvor de fire bedste går direkte i en kvartfinale og krydser med den anden pulje. 

Den største nyhed næstefter at vi fik pladsen kom d. 5/10 2021 hvor vi fik lavet en flot aftale sammen med EDC Huset Hadsten & Hinnerup. Så vi vil fremover gå som Hadsten Beach Handball – Team EDC Huset Hadsten & Hinnerup. Dét er vi mega stolte af og vi glæder os over den fantastiske opbakning der har været, og det gælder til alle vores nye sponsorer såvel til vores gamle. Det gør et blåt/orange hjerte stolt. 

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler