15. juni 2024

Hadsten Håndbold sender to talenter til landsholdssamlinger

I de kommende uger skal to unge talenter fra Hadsten Håndbold afsted til landsholdssamlinger, med de bedste håndboldspillere i Danmark på de givne årgange. 

Det omhandler Karla Pedersen fra klubbens talentfulde 2006-årgang, der skal på det der kaldes DHF Sommerlejr, hvor de samler alle de bedste spillere fra hele landet til første samlingsweekend af tre i alt over resten af året. 

Det er at betegne som ”U16 landsholdet”, og det er noget der glæder Simon Buus Olsen, ansat i Hadsten Håndbold. 
”Karla er en rigtig Hadsten-pige, der har spillet i klubben nærmest siden hun kunne gå. Hun er også ekstremt ydmyg, og har en super indstilling til tingene, hvor fællesskabet og sammenholdet betyder lige så meget for hende, som det at skulle være en potentiel landsholdsspiller en dag. Vi har så mange ungdomsspillere i disse år, hvor vi vækster enormt medlemsmæssigt (fordobling siden for 6 år siden) og det at Karla her kommer med, inspirere og motivere også vores yngre håndboldspillere til at øve, prøve og ja, skyde mere på mål, forhåbentligt”, fortæller Simon. 

Udover Karla er Annesofie Grønning udtaget til U20 landsholdssamling i Skærbæk i starten af juni, hvor Heine Eriksen landstræner igen har fundet plads til den talentfulde venstre fløj. Annesofie er netop kommet til Hadsten Håndbolds 1. divisionshold og skal i den kommende sæson være en del af truppen der for 10. år i træk tørner ud i landets næstbedste række, hvilket er helt unikt fortæller Simon.
 
”At vi 10 år i træk, driver et hold på ren amatørbasis i Hadsten og kan spille med i subtoppen af dansk håndbold, det er unikt. Vi har formentligt 1. divisions laveste budget til at drive et hold for og alligevel har vi aldrig rigtig været i fare for at rykke ud af 1. division, vi var sågar tæt på at rykke op tilbage i 2017. Det er også et kvalitetsstempel på det arbejde vi har gjort over årene og som Mathias Broløs (cheftræner), gør i disse år, nemlig at udvikle spillere som ligaklubberne finder attraktive. Derfor ser vi også en så talentfuld spiller som Annesofie tilvælge Hadsten Håndbold fremfor evt. en ligaklub, for her får hun ansvar, tillid og masser af spilletid og så har vores historik vist at vi sender masser af spillere op i ligaen over de sidste mange år”, beretter Simon Olsen. 

Han nævner bl.a. Sara Kececi, Mathilde Pedersen, Lotte Vestergaard, Emilie Bech, Sophie Moth, Sarah Kjærsgaard, med flere, samt Jeppe Vestergaard der i dag er cheftræner i Skanderborg Håndbold og Kent Ballegaard der er træner i Schweiz. 
Men mest prominent er nok Sidsel Mejlvang der spillede 4 sæsoner i Hadsten, for sidste år at blive kåret til ligaens bedste stregspiller for Randers HK og i den kommende sæson skal spille Champions League for Odense Håndbold. 

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler