23. september 2023

Nyt stort klub-skoleprojekt ser dagens lys i Hadsten

Fra i morgen mandag, vil det første af et længere forløb med et klub-skoleprojekt se dagens lys på flere skoler i 8370 Hadsten. Det sker når Hadsten Håndbold, i samarbejde med DGI Østjylland, KE-EL Installation og Aktiv Hvidevareservice vil starte projektet “Hænderne op med Diggi” for udvalgte yngre årgange på skolerne i omegnen. Senere skal også et andet projekt kører sideløbende for andre årgange. 

I første omgang er det 1. Klasse på Hadsten Skole, som fra på mandag skal igennem en temauge, med “Dinosauren Diggi” i fokus i flere forskellige fag såsom Dansk, Matematik og Idræt. Historien er gennemgående igennem fagene og det handler for eleverne om løbende at løse opgaver der er målrettet de forskellige fag, så Diggi kan komme videre i sin historie. 

Det hele sluttes af med en boldspils dag i vestjyskBANK Arena næste fredag, men også løbende gennem ugen vil de besøge hallen, til bevægelsestimer for at stimulere deres motorik og lyst til at være aktiv. Projektet er finansieret af bl.a. Hadsten Håndbold selv, men også via sponsorerne KE-EL Installation og Aktiv Hvidevareservice, samt en sidste øjebliks donation fra DGI’s jubilæumsfond.  

“Vi har en målrettet strategi om at skabe de her aktiviteter i samarbejde med skolerne. Men vi er også klar over at skolerne er presset på økonomien og tiden til tider. Derfor har vi med det her, forsøgt at lave noget der er nemt for skolerne at gå til – men samtidig også helt udgiftsfrit for dem. Det krævede at vi prioriterede midlerne til denne slags ting, men også at der var opbakning fra erhvervslivet hertil og her var Torben og Martin lynhurtige til byde ind med sponsorater hertil, hvilket jeg er meget taknemmelig for”, fortæller Simon Buus Olsen fra Hadsten Håndbold og fortsætter:

“Vi løb dog ind i Corona, som gør projektet lidt anderledes end først planlagt, som så bibringer nogle ekstra udgifter, men et hurtigt opkald til DGI’s direktør, så var de midler fundet i DGI’s jubilæumsfond, da DGI var vildt glade for vores ide/projekt og gerne ville bakke op herom, så projektet ikke blev noget halvt eller måske helt stoppet.” De to sponsorer fra erhvervslivet, Torben Eriksen fra KE-EL Installation og Martin Simonsen fra Aktiv Hvidevareservice glæder sig til at se projektet udfolde sig.

 
“Da Simon først præsenterede mig for projektet, var jeg slet ikke i tvivl om at det ville jeg bakke op om. At kunne være med til at bidrage til at skabe glæde for børn og unge på den her måde, hvor en forening går ind og støtter dem i deres skole også, det er jo helt fantastisk”, fortæller Torben. 

“Det er fantastisk med en forening i Hadsten Håndbold, som aktivt vil involvere sig i projekter med skolerne i lokalområdet, både til gavn for skolerne, men specielt børnene, så de får noget bevægelse og boldspil på programmet på en alternativ måde og samtidig måske forhåbentligt efterfølgende, bliver en del af de stærke fællesskaber der er i idrætsforeningerne i Hadsten, Hadbjerg og omegnsbyerne rundt omkring”, siger Martin. 

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler