20. juli 2024

Schmidt: Endelig må vi spille håndbold

Lørdag eftermiddag starter sæsonen for Hadsten Håndbolds 1. divisionshold. Sidste kamp ligger helt tilbage i marts, så det er et sultent mandskab, der slippes løs på det nye halgulv i morgen.

Der er røget fire spilere ud, tre markspillere og en målmand, mens der er kommet tre nye markspillere ind, så lige på den front, har der været forholdsvis roligt op til sæsonen. En af dem der har været i klubben i to sæsoner, og altså skal i gang med den tredje er Stine Schmidt. Hun er venstre back, og til trods for sine bare 21 år, så har hun allerede været vidt omkring. Blandt andet SK Aarhus, og efter det Aarhus United.

Hun føler dog, at Hadsten er blevet hendes klub, og glæder sig til at komme i gang med sæsonen, som godt kunne blive sæsonen, hvor det endelige gennembrud for hende kommer.

“Efter den her lange periode med Corona, så glæder jeg mig helt vildt til at komme i gang igen. Jeg tror de fleste har det sådan at endelig må vi spille håndbold, og det er en helt anden følelse, end den vi havde, da sæsonen blev afbrudt i marts. Vi er blevet tanket op med energi, og nu skal den virkelig brændes af”, lyder den klare melding fra Stine Schmidt, da ByensNyt taler med hende torsdag aften, efter holdets sidste træning før lørdagens kamp.

Det er Lyngby Håndbold der gæster Hadsten lørdag eftermiddag. Et hold der, indtil sidste sæson, var en fast bestandel i 1. division, og oftest i den øverste del af rækken. Nu kommer de efter en enkelt sæson i 2. division tilbage, så hvad er det for et hold, som Hadsten Håndbold har forberedt sig på?

“Vi har mest forberedt os på vores eget spil, da vi ikke ved så meget om Lyngby, grundet deres sæson i 2. division. Vi har bygget videre på de gode træningskampe vi har haft og den gode energi der har været på holdet, som gerne skal fortsætte i den kommende sæson. I forhold til sidste sæson, så kender vi hinanden meget bedre, og jeg føler at vi gør hinanden gode i stedet for at hakke på hinanden, som vi måske gjorde lidt for meget sidste år”, siger venstre backen og fortsætter:

“Vi har fokus på det positive og der er i den grad harmoni i truppen, og det smitter jo af på vores spil på banen, som har set rigtig godt ud i de seneste kampe”

Foto: Erik Laursen

Kommer gennembruddet i år?

Der er ingen tvivl om, at Stine Schmidt besidder nogle kompetencer, der kan bruges på de fleste hold, blandt andet et særdeles hårdt skud, og hun håber at det bliver en sæson, hvor hun kommer til at få noget mere ansvar, fordi hun føler sig klar til det.

“De sidste par sæsoner har jeg nok været lidt bange for at lave fejl, og pakket mig selv lidt ind, hvis det gik lidt skidt, hvor jeg nu giver lidt mere slip og ikke tænker over, når fejlene indfinder sig, og giver den gas i stedet. Jeg kan også fornemme, at der er meget mere tillid fra både mine holdkammerater og trænerne, så det er mega fedt, og jeg har virkelig den der følelse af, at det bliver en god sæson”, lyder det med sikker stemme fra Stine.

Ud over at hun bruger mange timer på håndbold i Hadsten, så har hun også fået arbejde på et bosted i Hadsten, lige bag hallen naturligvis, og hun har selvfølgelig også fundet en lokal personlig sponsor i EDC Huset Hadsten, så det næste bliver vel, at hun flytter til byen?

“Ja, det er tæt på, men nej, det må lige vente lidt”, kommer det storgrinende, inden hun fortsætter:

“Jeg er her sindsygt meget, og jeg føler at Hadsten Håndbold og byen er blevet mit andet hjem. Det er virkelig en fin by, og opbakningen er mega fed. Alle snakker med alle, og jeg er helt vild med det sammenhold der er her. Det er jo også en af grundene til, at jeg gider være her så meget”

Kampen mod Lyngby starter klokken 14, og husk at “købe” en gratis billet inden kampstart, da alle tilskuere skal registreres i forhold til situationen omkring Covid-19.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler