20. juli 2024

Hadsten Gade Grand Prix håber på at kunne lægge yderligere på i år

Ambitionerne om at have et cykelløb på højeste niveau trives i bedste velgående for folkene bag Hadsten Gade Grand Prix, og selvom at intet ligger fast endnu, så håber man på, at kunne præsentere et endnu stærkere felt i år end de foregående.

Interessen for dansk cykelsport har vel nærmest ikke været større, end den er i disse år, og lige i kølvandet på Tour de France, hvor Jonas Vingegaard er klar til at forsvare sin titel fra sidste år, er Hadsten Gade Grand Prix klar som det første af mange danske gadeløb den 8. august.

Sidste år blev det den danske Pro Tour stjerne, Mads Pedersen der vandt løbet fortjent, blandt anden foran den lokale cykelrytter Jeppe Aaskov Pallesen, der selv vandt løbet året før foran netop Mads Pedersen, og formand for Hadsten Sport, Event og Kultur, som er foreningen bag løbet, Anders G. Christensen, glæder sig til endnu et gadeløb med Søndergadebakken som opløbsstrækning.

© Lars Rønbøg, FrontzoneSport.dk ]

”Vi har fået skabt et fundament de sidste to år, der i den grad har kickstartet løbet igen, efter to gange aflysning på grund af corona. Vi må sige, at det har været et brag af en succes, både i 2022 og 2023, og det håber vi naturligvis på gentages i år. Det skal være en god oplevelse, ikke blot for borgerne i Hadsten, men også for folk uden for byen og kommunen, hvilket kræver at det bliver cykelløb på højeste niveau samtidig med, at det hele er veltilrettelagt”, fortæller Anders G. Christensen til ByensNyt.

Gadeløbet er blevet tildelt 400.000 kroner af Favrskov Kommune i markedsføringsstøtte de kommende to løb, hvilket formentlig bliver det største bidrag til løbet. Arbejdet med at sikre sig kommerciel opbakning derudover til løbet er i fuld gang, og Anders håber meget på stor lokal tilslutning igen i år, således at man kan tiltrække de helt store navne.

”Uden sponsorer og samarbejdet med Favrskov Kommune, så er der ikke noget løb. Favrskov Kommune lægger fundamentet til løbet med deres bidrag, men for at vi kan få løbet til at blive stort og flot, så kræver det, at vi har lokale sponsorer med, hvilket vi i høj grad oplevede sidste år, hvor mange lokale virksomheder bakkede op. De var med til at sikre folkefesten i Hadsten og et cykelløb på allerhøjeste niveau med flere prominente navne på startlisten”, lyder det fra formanden der tilføjer:

”Det var en fornøjelse at se Mads Pedersen køre væddeløb med blandt andre Jeppe Aaskov Pallesen og Mattias Skjelmose på Søndergadebakken, og noget lignende håber vi jo på, at vi kan præsentere igen i år. Vi kan tegne sponsorater helt frem til løbsdagen, men det er klart, at jo før man melder sig, jo mere kan vi promovere de enkelte virksomheder, og jo bedre et felt kan vi sikre os”.

Ud over Anders G. Christensen, så består bestyrelsen i Hadsten Gade Grand Prix af andre stærke lokale navne som Kristen Mark (tidligere filialdirektør i Vestjysk Bank), Peter Aschelund (Indehaver af Skjold Burne Vine Hadsten), Trine Hagemann (frivillig i mange lokale sammenhænge samt vicedirektør i GymDanmark under DIF) og Jan Erik Elgaard (indehaver af Elgaard Mancom og ByensNyt). Hertil kommer stor frivillig opbakning fra Hadsten Håndbold, HØST, Hammel Cykelklub og Civic, der hjælper til både før, under og efter løbet.

”Det har været vigtigt at have en så mangfoldig sammensætning af personer i bestyrelsen som muligt, og jeg synes det er lykkedes meget godt. Det er lokalforankrede personer, der vil Hadsten og Favrskov det bedste, og som målrettet arbejder for, at gøre løbet bedre og mere attraktivt for hver gang vi afvikler det. Det er også vigtigt at understrege, at uden de frivillige kræfter fra flere forskellige foreninger, så kunne det ikke lade sig gøre med løbet, så en stor tak til dem for, igen i år, at være klar til at skabe en folkefest denne dag”, fastslår Anders G. Christensen.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler