17. juli 2024

Hadsten Outdoor Center under opførelse

Den længe ønskede kunstgræsbane i Hadsten er nu under opførelse. Mountainbike og Outdoor Fitness har valgt at lægge sig op ad anlægget, der begynder at tage form af et samlet udendørs aktivitetscenter – Hadsten Outdoor Center.

I disse dage er det tre år siden HSK Fodbold henvendte sig til kommunen for at søge opbakning til en kunstgræsbane i Hadsten. Hinnerup havde fået sin kunstgræsbane nogle år forinden, og den nye Hammel Kunstgræsbane stod klar året forinden. Byrådet forhåndsbevilgede da også støtte til Hadsten-anlægget i december 2017, og alt så lyst ud. Den krævede selvfinansiering på minimum 1 million kroner kom hurtigt på plads med velvillige donationer fra HSK Fodbold, ELRO Fonden, DIF/DGI, HKIC og Lions Club Hadsten samt sponsorstøtte fra Hadsten Maskinfabrik og løbeshop.dk.

Desværre viste det sig ikke at være så enkelt at gennemføre projektet i Hadsten. Skærpede miljøregler stillede nye krav til teknologi, materialevalg og økonomi.

”I to et halvt år har vi været i dialog med miljømyndighederne og kommunen for i fællesskab at få designet et projekt, der lever op til de nye krav”, siger kunstgræsbaneforeningens formand Hans Ole Steensig, ”Lykkeligvis fik vi de sidste detaljer afklaret i forsommeren, og så er det gået stærkt. Anlægget er nu ved at blive bygget og forventes at stå klar, når fodboldvintersæsonen starter op i november”.

”Det bliver et fantastisk anlæg”, supplerer Jens Espensen, bestyrelsesmedlem i kunstgræsbaneforeningen og ansvarlig for anlæggets praktiske etablering. ”I takt med at vores projekt er begyndt at tage form, har andre udendørsidrætsgrene besluttet sig for at støde til os. Det giver synergi og gør perspektivet for anlægget meget større”. 

Ildsjæle fra mountainbikesporten og udendørsfitness har valgt at etablere deres anlæg i forbindelse med kunstgræsbanen. Et ualmindelig naturskønt MTB-spor er med støtte fra ELRO Fonden allerede ved at tage form, og fitnessgruppen er klar med deres projekt og er nu ved at samle fondsmidler ind til dets realisering.

”En af de helt tydelige fordele ved at samle de tre udendørsidrætsgrene ved Bavnehøj er den synergi, der er opstået mellem de tre projekter”, fortsætter Jens Espensen. ”Således er over 1000 m3 overskudsjord fra kunstgræsbaneanlægget allerede blevet anvendt til etablering af MTB-sporet, og i fællesskab er vi godt i gang med at projektere et ”Maskinhus”, der vil omfatte separate udstyrsrum for hver af de tre idrætsgrene samt et fælles stævnelokale. 

”Nu er vi i projektets allermest spændende fase, hvor tingene begynder at tage form. Hadsten Outdoor Center bliver et kæmpe aktiv for hele lokalområdet”.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler