20. juli 2024

Hadsten-smed afholdt Le Mans i sin værkstedshal

Hele 13 teams af hver tre mand var tilmeldt til Hadsten Smede- og Maskinværksteds store Le Mans arrangement i weekenden. Det var værkfører Ole Hvolby, der sammen med fire kammerater for tre år siden fik ideen til at gennemføre et Le Mans race på Playstation. Det hele løb af stablen på samme tidspunkt som det originale Le Mans med start lørdag kl. 14.30 og slut søndag kl. 14.30.

Ejeren af af Hadsten Smede- og maskinværksted Jes Kristensen, der selv er bidt af motorsport, var straks med på ideen, og i løbet af ganske kort tid fik de stablet et arrangement på benene. “Første år var vi kun fem hold, sidste år var vi 8-9 hold, og i år var vi så 13 hold”, siger værkfører Ole Hvolby.

“Set hele er bare sjov og ballade”, siger han, men stemmen afslører, at de helt tydeligt kører for at vinde: “Vi var godt nok lidt overrasket over det første år, hvor hårdt det egentlig er, men det er tæskesjovt. Præmien er bare nogle billige pokaler, men det vigtigste er altså også håneretten”.

Arrangementet har en Facebookside og har stille og roligt bredt sig som ringe i vandet. “Der plejer at være en del tilskuere, men på grund af coronasituationen var der kun nogle få lokale, der kom forbi i år, og vi havde naturligvis håndsprit med videre overalt”, fortæller Ole Hvolby.

Professionel deltagelse og nabofight

I år havde arrangementet deltagelse af et team med det lokale professionelle motorsportstalent Frederik Nymark i spidsen. “Det var der nogle københavnere, der havde hørt om, så de stillede op for at udfordre ham, men det fik de nu ikke den store succes med”, griner Ole Hvolby.

Nymark Racing deltog og vandt i LMP-klassen. “Men vi andre mere almindelige dødelige stillede bare op i GTE-klassen”, fortæller Ole Hvolby. Her var der også deltagelse af to virksomheder fra nabolaget: Hadsten Varmeværk og den lokale rallykører Søren Bøgeskov fra Hadsten Auto Service. I GTE-klassen var det NSK racing, der løb af med sejren, mens Ole Hvolbys team blev nr. 2 og Team Bøgeskov nr. 3.

Værkstedet holdt lukket hele fredag for at bygge det set up, der skal til for at gennemføre løbet. Virksomheden havde hentet bilsæder fra et autoophug og har bygget kørebåse af de carportpaneler, som virksomheden bruger til deres produkter.

10 minutes of Fame

Arrangementet fik endog også “10 minutes of fame”, da TV2 midt i den direkte udsendelse fra Le Mans i Frankrig havde valgt at stille om direkte til arrangementet i Hadsten. “Det var da lidt sjovt, da TV 2 pludselig troppede op klokken halv elleve søndag formiddag for at sende en 10 minutters langt indslag, mens seere fra hele landet fulgte med i det rigtige løb”, fortæller Ole Hvolby stolt. “Hvor mange oplever lige det?”

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler