28. maj 2023

HSK Fodbold samler fodboldudstyr til Congo

Fodboldudstyr står i netop disse dage højt på mange ønskesedler. Også blandt en flok forældreløse børn i DR Congo, som kopierer Ronaldo og Messi med en stofbold klistret til de bare tæer.

Nogle af de  ønsker vil HSK Fodbold være med til at opfylde, og derfor har den lokale fodboldklub valgt at støtte op om den danske organisation ‘Help your Next’. Organisationen har netop startet et nyt projekt op, som skal samle sportsudstyr sammen.

‘Help your next’ er en frivillig organisation med base i Nordjylland. De har tidligere lavet forskellige projekter i Congo og i Indien. Her har de blandt andet hjulpet med skolebøger til forældreløse børn, landbrugsprojekter, diabetesmedicin og etablering af vandbrønde.

Det nye projekt, som HSK Fodbold bakker op om, går ud på at indsamle tøj, fodboldstøvler, benskinner, sportsudstyr og alt fodtøj/tøj, der kan bruges til sport både af børn og voksne. Udstyret skal sendes til DR Congo, som er et af verdens allerfattigste lande.

I de kommende måneder er det muligt at donere det aflagte sportsudstyr, hvis fodboldstøvlerne er blevet for små, bolden for lille, AGF-trøjen strammer efter julefrokosterne, eller hvis der er nogen, der bare har lyst til at være med til at støtte nogle sportsglade børn og voksne.

HSK Fodbold tager i den kommende tid i mod alle bidragene, samler dem sammen og sørger for, at de er med, når ‘Help your Next’ til april 2020 sender en container mod det fattige afrikanske land.

Lige nu er der mulighed for at aflevere sine rengjorte ting på adressen Islandsvej 6, Hadsten – og indsamlingen kan løbende følges på HSK fodbolds Facebook-side.

Hadsten Håndbold har ligeledes en indsamling i gang, her er det dog håndboldudstyr, som bliver samlet ind.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler