23. september 2023

Ny udvidelse af idrætsfaciliteterne i HKIC

Gennem det seneste års tid har der været tanker om endnu en udvidelse af Hadsten Kultur- & Idrætscenter, som senest i August 2018 kunne holde officiel åbning af en ny Hal 2, ny café, fitnessrum og renoverede gymnastiksale. 

Bestyrelsen har kigget på forskellige muligheder, fortæller formand for bestyrelsen Rene Jensen.
 
”Vi ønskede at en udvidelse skulle være en fremtidssikret løsning, der både var fleksibelt omkring anvendelse, og til gavn for flest mulige idrætsudøvere i Favrskov Kommune. Vi indledte derfor en dialog med Favrskov Taekwondo Klub, og ideen til et kampsportscenter blev der arbejdet videre med”, berette formanden.

Favrskov Taekwondo Klub ville gerne være en del af det fællesskab og dynamik af sportsgrene og foreningerne der allerede var i centeret, og var faktisk på udkig efter nye faciliteter. 

Processen og projektet tog rigtig form hen over foråret, med møder i bestyrelserne og hos kommunen – og blev endelig godkendt af byrådet i Favrskov kommune i starten af maj måned.

”Under hele processen har Nodo Arkitekter og Torben Bonne været en fantastisk samarbejdspartner, og det var helt naturligt for os at Nodo stod for beskrivelsen af projektet, da de også var arkitekter på vores seneste udvidelse og ombygning for efterhånden 3 år siden. Torben kender vi jo fra dengang, og var også involveret i de tidligere planer om et motionscenter, oveni han er helt lokal”, fortæller Rene videre. 

Lige inden sommerferien blev projektet sendt i udbud som totalentreprise – og i dag er kontrakten blevet underskrevet med HPH Totalbyg A/S fra Hinnerup.

”Vi er superglade for at også blev et lokalt byggefirma der vandt ”ordren” – og har allerede haft et indledende møde med HPH. De virker allerede meget engageret og kompetente til opgaven, og jeg er sikker på det bliver et godt samarbejde”, slutter formanden af. 

Tidsplanen for projektet er under udarbejdelse, men forventes at stå klar til sommerferien i 2021. 

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler