9. december 2023

vestjyskBANK Arena får nyt halgulv

Det bliver et anderledes look der møder idrætsudøverne efter sommerferien i vestjyskBANK Arena i Hadsten Kultur- & Idrætscenter.
 
Fra i dag er man nemlig påbegyndt arbejdet med at få etableret et helt nyt gulv i hallen, som efter planen står klar i Uge 30 og dermed bliver deltagerne på Håndboldskole i Uge 31 de første til at betræde det nye halgulv der bliver blåt. 

Flere forskellige grunde gjorde at man kiggede imod et nyt halgulv til hallen. 
”Vi bruger en del midler ca. hvert andet år på at slibe gulvet ned og lakere. Nu får vi et stort set vedligeholdelsesfrit gulv lagt ovenpå det eksisterende gulv, så vi sparer nogle midler fremadrettet. Det vil være samme type som i Østervangshallen, som der ikke har været vedlighold på i efterhånden 10 år. Hvor konstruktionen i Østervang er på beton, vil vi i vestjyskBANK Arena fortsat have trægulvet under det sportsvinyl der limes ovenpå en foam og en krydsfinerplade”, fortæller René Jensen, der er formand for Hadsten Kultur- & Idrætscenter. 

Økonomien er sikret via idrætscenteret selv og så Elro Fonden som har givet tilsagn om en større donation hertil.
 
”Vi har selv sparet godt op, via en stærk drift og så har Elro Fonden ageret hurtigt efter Corona-krisen bludsede op. Vi havde først forventet arbejdet skulle ske i sommerferien 2021, men da vi blev lukket ned i marts, kontaktede hurtigt Elro Fonden for at hører om de var med. På 5 minutters telefonsamtale havde de givet tilsagn om at de var med på en donation. 
Firmaet bag er et sjællandsk firma, men har fra starten spurgt om der var lokale entreprenører vi ønskede de bød ind til hjælp og her er bl.a. AG Gulvservice blevet kaldt ind, som jo er helt lokale”, fortæller René. 

Udover halgulvet har man i Coronapausen arbejdet på flere ting i idrætscenteret. 
”Vi har fået bygget laget under vores store tribune, hvor lokale tømrer og murer har været i gang i nedlukningsperioden. Og så har vi fået slebet vores tilskuerpladser ned og lakeret også, så de også er klar til en ny sæson. Herudover har vi i Østervangshallen fået hævet vores tilskuerbænke, så man ikke får ”svitset” bagen af, når man sidder og ser børnene spille kamp. Så vi har haft nok at se til, på trods af nedlukningen”, slutter formanden af. 

Relaterede artikler