23. september 2023

Stort kunstsponsorat til Hadsten Fri Fagskole

Når et nyt elevhold flytter ind på Hadsten Fri Fagskole efter sommerferien, kan de se frem til at blive medskabere af et større kunstværk. Skolen har været en af tre uddannelsesinstitutioner, der får glæde af LB-foreningens kunstsponsorat på 100.000 kr. 

Eleverne skal i samarbejde med de lokale kunstnere Line Frøslev og Morten Tropp skabe et værk, bestående af et stort relief, der skal byde nye gæster velkommen i skolens entre, samt fire malerier bringer modtagelsen videre ind i skolens opholdstue. Samlet skal værket fortælle om skolens arbejde med “de kloge hænde” mede referencer til de 4 erhvervslinjer Crafts, Game, Food og Care.  

Det bliver et projekt, hvor eleverne kommer til at samarbejde med kunstnerne og tilknyttede lærere om både produktionen og den kreative proces. 

 “Det bliver en unik mulighed for at arbejde med elevernes kompetencer, og samtidig rykke lidt ved deres komfortzone” udtaler Søren Nielsen, der er en af tovholderne på projektet “Samtidig er det også tanken at projektet kommer til at tilføre en mase energi og inspiration som kan arbejdes videre med efterfølgende“. 

Projekterne støttes af LB Foreningen, der hvert år donerer op til 3 x 100.000 kroner til kunstprojekter, der inddrager børn, elever eller studerende i et varigt kunstværk. Uddelingerne er en del af LB Foreningens arbejde for at understøtte kunst og undervisning.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler