18. maj 2024

No logo found

No logo found

Tæt på Bent Engelbrecht

I vores føljeton som vi kalder “tæt på”, har vi denne gang taget en snak med Bent Engelbrecht, der er et velkendt ansigt i 8382 området, og som du i de følgende linjer, kan komme til at kende lidt bedre.

Navn: Bent Engelbrecht

Stilling: Seniorrådgiver

Hvor længe har du boet i 8382?

Jeg har boet i Hinnerup siden 1969 – først i i Møllevangskvarteret. Et fint område, men vi fandt en skøn ejendom ved Haldum i 1972. Med 400 m markvej, 11 tdr. land. Vi gik straks i gang med at restaurere bygninger, plante træer og hegn, og i dag er det blevet en skovejendom. Her har vi (Birthe og jeg ) boet siden, kun 3 km fra Hinnerup. Og her fik vi vore 5 børn. Herfra startede jeg Rådgivningsvirksomheden Ankerhus.

Hvad er du mest glad for ved at bo i 8382?

At bo i Hinnerup med det fine opland af små landsbyer har gjort det nemt at bidrage til opbygning af gode naboskaber og tætte fællesskaber. Vi har stærke foreninger, således at der er en rig kultur at nære sig ved. Samtidig kan man også opleve sig som en del af Aarhus, hvor der er tilbud nok at gå til. Jeg var med til at stifte Musikskolen i Hinnerup og formand for samme i 20 år. Og synger i dag i Kreaktiv Koret.

Benytter du dig af de lokale kulturtilbud?

Ja bestemt. Men jeg ser også byerne omkring 8382 som rummende lokale tilbud. Jeg spillede seniorfodbold i flere år i såvel Grundfør som Hinnerups HOG. Benytter mig af biografen i Hadsten, hører musik i Conamore, kommer jævntlig i Uhre-salen, er flittig låner i såvel Hadsten som Hinnerup bibliotek, og er ligenu optaget af at skabe et nyt kulturelt centerliv i 8382 gennem foreningen Hinnerup Mødes. For mig er kulturtilbud også at være en del af Folkekirken i Hinnerup, hvor jeg er formand.

Er du medlem af en forening i 8382?

Jeg er i dag medlem af foreningen Hinnerup Mødes, ligesom jeg er gået ind i bestyrelsen for Red Barnet i Favrskov. At være menighedsrådsformand for Kirken i Hinnerup er at være med i Danmarks største forening. Jeg er også medlem af Ældresagen. For mig er det vigtigt at være til gavn.

Har du et sted, som du betyder noget særligt for dig?

Det er så fyldt med smukke steder i 8382. Hvor vi bor, har vi selv det smukkeste view til Frijsenborgskoven med bække og kæmpeflotte bøgetræer. Flotte cykelruter. Hyggelige landsbyer som Haldum og Haar. Et særligt sted er Dr. Dagmars kilde ved Vitten. Torvet ved Spisestuen og Skafferiet er et hyggeligt sted at indtage is og kaffe. Her sidder ofte cykelturister og nyder at hvile sig.

Har du et godt tip til folk, der lige er flyttet til byen?

Gør som mig og min ægtefælle, da vi landede i Hinnerup. Bland Jer, få Jeres børn med i musikskole, idræt, vær aktiv i skolen, handl lokalt så meget som muligt, og sig ja tak til alle de kulturoplevelser, som byen er så rig på. Besøg et af spillestederne, feks. Conamore. Man behøver ikke kede sig i Hinnerup.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler