18. maj 2024

No logo found

No logo found

Tæt på Eva Damsgaard

Her på ByensNyt fortsætter vi med at fortælle om de lokale kandidater til byrådet og i dag har Eva Damsgaard, der stiller op for Dansk Folkeparti besvaret vores faste spørgsmål.

Hvor længe har du boet i 8382?

Jeg har boet i Søften siden 1986

Hvad er du mest glad for ved at bo i 8382?

Jeg kan lide at bo i Søften i Favrskov, fordi det er en rolig, tryg og pæn by med nogle ildsjæle der giver borgerne dejlig oplevelser. Søften ligger fint mellem Århus og Randers, så jeg har gode muligheder for et større kultur og byliv, når det er det jeg søger.

Benytter du dig af de lokale kulturtilbud i 8382?

Ja, jeg benytter mig af de kulturtilbud der er i Favrskov kommune. Det er bl.a. den lokale revy, debataftner i kulturhusene, biograferne i Hadsten og Hammel samt arrangerede naturvandringer – og gerne snapseruter.

Dyrker du sport/motion i 8382?

Jeg nyder at bevæge mig og går gerne lange ture i Søftenområdet, men ellers er det fitness jeg dyrker i Loop centrene. Jo ældre man bliver, des mere skal kroppen jo holdes i form, så skavanker udskydes længst muligt

Har du et sted i 8382, som betyder noget særligt for dig?

Der er mange fine steder i Favrskov, men Frijsenborgskoven er bare så smuk året rundt. Jeg holder også meget af at gå rundt i de mindre byer og bevæge mig væk fra hovedvejene, for at kikke på huse og måske finde et skønt lille grønt område. Faktisk er der flere dejlige boligområdet i de små byer, end man lige forestiller sig – f.eks. i Foldby og Haldum.

Har du et godt tip til folk der lige er flyttet til 8382-området eller måske et tip, som alle bare burde kende til?

Et godt tip til nye borgere er, at de bør bruge vores kulturhuse, støtte de lokale og bruge naturen. Vi kan kun have specialbutikker og et rigt kulturliv hvis det bliver brugt. At bruge naturen er gratis, giver ro, motion samt fornyet energi – altså kun plusser.

8382 har jo det meste, men er der noget som du savner?

Jeg savner langt flere outdoor fitness redskaber/baner. Netop når noget som Corona rammer os, er det vigtigt fortsat at kunne dyrke fitness/styrketræning – og der kan outdoor fitness redskaber hjælpe borgerne til at bevarer både motivationen samt den sunde livsstil.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler