26. februar 2024

No logo found

No logo found

Danmarks Gladeste Festival er tilbage

Lørdag den 25. juni er Grundfør Festival tilbage efter to års tvungen corona-pause, og der er sparet masser af god festivalstemning op, lyder det fra arrangørerne.

Festivalsæsonen er over os, og det gælder også i 8382, hvor det endeligt er ved at være tid til Grundfør Festival igen. Efter corona-pandemien de seneste to år har holdt festivalen lukket, er det med stor glæde, at arrangørerne igen kan byde velkommen den 25. juni.

“Der er helt formidabelt, at vi kan holde festival igen. Vi glæder os, og det kan vi mærke, at gæsterne også gør. Der er helt sikkert sparet en masse god festival energi op de sidste par år,” siger formand for Grundfør Festival, Gitte Johansen, til ByensNyt.

Hvor coronaen har knækket nakken på mangt et festligt foretagende, er det dog ingenlunde tilfældet hos Grundfør Festival. Her oplever de opbakning som aldrig før.

Foto: Peter Marker

“Vi er ret forkælede i forhold til dem, der hjælper med at stable festivalen på benene. Både sponsorer og frivillige har bakket op. Hos nogle sponsorer når jeg ikke engang indenfor døren, før de har sagt, at de gerne vil være med igen. Uden dem og de frivillige ville festivalen aldrig kunne lade sig gøre,” fortæller Gitte Johansen.

Zididada, fællessang og lokal kult-orkester

Grundfør Festival byder på en hel dag med festligheder for glade sjæle i alle aldre. Klokken 12.30 åbner festivalpladsen bag forsamlingshuset i Grundfør, og det betyder blandt andet god og stemningsfuldmusik hele dagen.

Blandt højdepunkterne i musikprogrammet kan nævnes Zididada, der af festivalarrangørerne betegnes som et decideret scoop af en booking, Gasbidua, festorkesteret der slutter musikprogrammet af med et brag, og de lokale helte i De Tre Bukke fra Brugsen, som er det eneste band, der har spillet samtlige år på festivalen, siden den først gang fandt sted i 2010.

Men der er meget mere end musik på programmet på Danmarks Gladeste Festival. Som vanligt kan festivalgængere besøge en af boderne på festivalen, til børnene laver Hinnerup Billedskole aktiviteter i løbet af eftermiddagen, og hvis man bliver lidt stiv i nakken i løbet af dagen, har arrangørerne såmænd også hyret en festivalmassør ind. Alle festlighederne kan som altid nydes fra bløde sæder, for Kirkens Korshær har lånt deres sofaer ud til siddepladser.

Foto: Peter Marker
Thomas Holm Nielsen
Thomas Holm Nielsen
Thomas er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er uddannet med særligt fokus på de lokale nyheder. Hos ByensNyt dækker han primært 8382. Har du en god historie fra Hinnerup og omegn kan du fange ham på tlf; 53 82 28 73

Relaterede artikler