23. september 2023

No logo found

No logo found

Demenshus udsmykkes og gøres klar til indvielse

Senere på måneden samles kommunens faglige viden om demens under ét tag, når Demenshuset Favrskov indvies i stemningsfulde rammer.

Onsdag 30. august 2023 kl. 13.30 indvies Demenshuset Favrskov. Siden det tidligere forår har der været gang i ombygningen af den ene af fløjene på Plejecenter Hinneruplund, hvor demenshuset får adresse i Hinnerup.

Kiss Jönsson fra Kissart har sørget for den gennemgående udsmykning på vægge og døre i Demenshuset Favrskov. Det er blevet til flotte og stemningsfyldte malerier, der hiver naturen, gamle bygninger og skønne dyr med ind i det nye center. Sidste år stod hun for lignende udsmykning på Plejecenter Tinghøj i Hammel. 

Billeder viser Kiss i gang med opgaven, og udsnit af hendes malerier har også fundet vej til skilte. Udsmykningen kan i fremtiden opleves i demenshuset, hvor kommunens faglige viden om demens og en række tilbud nu samles. Det skriver Favrskov Kommune.

Demenshuset Favrskov kommer bl.a. til at rumme dagtilbud til demensramte borgere, muligheder for pårørende og skal skabe et fagligt fællesskab. Sådan lød det i januar fra formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Rikke Randrup Skåning (S), efter byrådets vedtagelse af etableringen af det 241 kvadratmeter store demenshus.

”At samle ekspertise og viden i et hus, skulle meget gerne give mulighed for gode tværfaglige løsninger til gavn for vores borgere med demens i alle faser af sygdommes udvikling. Samtidig er det mit håb, at pårørende vil opleve et hus, hvor der er adgang til viden, støtte og fællesskaber med andre i lignende livssituation. Politisk bakker vi op om, at man samler tilbud, viden og ekspertise på tværs af fag, til gavn for vores borgere”, udtalte hun til ByensNyt.

Mads Hvid
Mads Hvid
Mads Hvid er uddannet journalist og skriver for ByensNyt med udgangspunkt i 8382 Hinnerup. Mads er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har tidligere skrevet for DK Medier. I dag bor han i Aarhus, men er født og opvokset i Søften.

Relaterede artikler