13. juli 2024

66.000 kvadratmeter erhvervsgrund solgt i Søften

Den store grund i Søften Erhverv er solgt til Agri-Norcold, der har planer om at bygge et nyt frysehus.

På adressen Kappa 5 i Søften Erhverv er en 66.000 m2 stor erhvervsgrund netop blevet solgt til Agri-Norcold. Her har virksomheden, der i dag driver ti frostvareterminaler landet over, planer om at opføre et frysehus med tilhørende køleterminal samt kontor- og personalefaciliteter. Hvornår byggeriets første etape påbegyndes, og hvor stort det bliver, lægger endnu ikke fast.

Det skriver Agri-Norcold og Favrskov Kommune i en fælles pressemeddelelse. Her glæder borgmester Lars Storgaard sig over, at man har valgt Favrskov som base for et nyt, moderne frysehus.

“Vi er altid åbne for, at nye virksomheder kommer til, men vi er samtidig meget optaget af at hjælpe de virksomheder, der allerede er lokaliseret i kommunen. I det konkrete tilfælde er der tale om en rigtig god kombination, da der er sammenfald i ejerkredsen mellem Agri-Norcold og Frode Laursen, som i mange år har haft og fortsat har sit hovedkvarter i Favrskov Kommune. Nu glæder jeg mig til at følge de videre byggeplaner og ser frem til, at Agri-Norcold flytter ind i Søften,” siger Lars Storgaard.

Agri-Norcolds administrerende direktør, Jan B. Nielsen, nævner også det gode samarbejde med kommunen som årsag til, at virksomheden nu bygger i Søften Erhverv.

“Vi har oplevet et rigtig godt samarbejde med Favrskov Kommune, som har været meget imødekommende og hjælpsom i de omfattende forarbejder, vi har foretaget, forud for at vi har købt grunden. Det lover godt for det fremtidige samarbejde med Favrskov Kommune,” siger Jan B. Nielsen.

Direktøren fremhæver også placering i forhold til motorvejen og et ønske om ekspansion nær Aarhus Havn som grunde til at valget faldt på Søften. Ifølge Agri-Norcold beskæftiger de i dag 375 medarbejdere inden for indfrysning, frostvarehåndtering, lagring af fødevarer samt varepakning. Samlet råder de over ca. en tredjedel af den danske køle- og frostlagerkapacitet.

I pressemeddelelsen fremgår salgsprisen af den nyerhvervede grund ikke. Af kommunens hjemmeside fremgår det, at den solgte grund havde en minimumspris pr kvadratmeter på 320 kr. eksklusive moms. Området ved Kappa giver mulighed for byggeri op til 25 meter i højden, hvilket er mere end det øvrige erhvervsområde.

Mads Hvid
Mads Hvid
Mads Hvid er uddannet journalist og skriver for ByensNyt med udgangspunkt i 8382 Hinnerup. Mads er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har tidligere skrevet for DK Medier. I dag bor han i Aarhus, men er født og opvokset i Søften.

Relaterede artikler