31. januar 2023

No logo found

No logo found

Ny interiørbutik inviterer byen ind til mere end blot en forretning

20. januar åbner Møbleriet No. 21 i Hinnerup med alt fra interiør og egne møbler til gaveartikler og blomster. Det bliver dog ikke bare en forretning med profit for øje, men med fokus på lokalsamfundet og ansvarlighed.

På Søndergade 21 i Hinnerup byder Møbleriet No. 21 velkommen til en ny interiørbutik, fredag den 20. januar. Ifølge 37-årige Chanel Bentley Ditlevsen, der er butiksindehaver, bliver det ikke blot med fokus på at tjene penge. Bag åbningen ligger tanker om kvalitet, socialt ansvar og ikke mindst lokalsamfundet.

Chanel har boet i byen i 12 år og kommer til at drive butikken med veninden Christina. Hinnerupområdet er ressourcestærkt, og de mener, der bør kunne drives en butik som deres, der sælger gaveartikler, interiør, friske blomster, ting til børn, wellnessprodukter og egenproducerede møbler.

”Det manglede i byen med en butik, hvor man kan få en værtindegave, gave til fødselsdag, eller hvad man nu skal have. Man skal kunne købe noget, så man ikke skal køre ind til Aarhus efter en lille gave”, siger Chanel Bentley Ditlevsen til ByensNyt.

Fredag klokken 12, når butikken åbner, vil man kunne se, at varerne ikke er tilfældigt udvalgt. Der er fokus på kvalitet, certificeringer samt lokale leverandører. På hylderne er der blandt andet lokale håndværkere og designere at finde, og samme gælder mærker fra området som Mushie, der holder til i Søften.

“Det er megafedt, at vi kan støtte nogle lokale. Vi kan jo støtte hinanden lidt, så virksomhederne bliver liggende heromkring og skaber arbejdspladser for byen. Det er jo vildt godt, og fedt at folk er med på at gå op i det lokale”, fortæller Chanel.

I fremtiden vil det lokale samarbejde også byde på arrangementer. Chanel er i dialog om at afholde keramikkurser og yoga-undervisning i Skafferiets lokaler lidt nede ad gaden. Der er også planer om kundeaftner, besøg fra brands samt idéer, hun ikke kan løft sløret for.

”Det er fedt at kunne samarbejde med andre butikker i byen og skabe noget liv. Så står vi jo alle sammen stærkere. Især nu, hvor mange er lidt presset økonomisk”, siger butiksindehaveren, der også tidligere har haft butik i byen.

Sociale og personlige hensyn

Drømmen om at åbne butikken er ikke ny, så da muligheden for at leje lokalerne bød sig, slog Chanel Bentley Ditlevsen til. Hun har en søn med autisme og har selv været sygemeldt i en periode, mens Christina lider af en kronisk sygdom. Butikken er derfor også en ny mulighed for et godt arbejdsliv.

Huset på Søndergade 21 har også tidligere huset forretninger og skal nu til det igen – denne gang en interiørbutik. Foto: Mads Hvid

“Nu skulle jeg skabe noget for mig selv. Og jeg føler lidt, at jeg skaber noget for os alle. Vi gør det jo ikke for at blive millionærer eller tjene en masse penge på det, men for at skabe en mulighed for at få en hverdag, der kan hænge sammen”, fortæller hun.

Derfor holder butikken åben 3,5 dag om ugen, da det passer dem bedst, mens hendes søn hjælper til med deres webshop, der åbner 21. januar. Hun ønsker også at hjælpe andre, der ikke passer ind på arbejdsmarked. I den tidligere butik havde hun personer inde i flexjob, og det gentager hun gerne.

”Hvis det bliver muligt, kunne vi på et tidspunkt godt tænke os at have flere ansatte, der også kæmper med noget. Så der også er et arbejdsmarked for dem, der ikke lige passer ind i kasserne”, siger Chanel Bentley Ditlevsen.

Butikken skal være et sted med plads til alle. Egentlig ville man have haft en lille sofa eller et bord stående, så alle kunne komme forbi til en kop kaffe og en snak. Men med 50 kvadratmeters butik, er det ikke muligt.

“Jeg vil ikke kunne trives i kun at stå og sælge nogle ting, det er der ikke indhold i for mig. Det er kundekontakten, at der er de samme lokale, der kommer tilbage, og man snakker”, siger Chanel.

Derfor skal man heller ikke regne med store tilbud hele tiden. Men der vil være mindre udskiftninger i sortimentet, og løbende vil der komme egetræsmøbler til. Nogle Chanel Bentley Ditlevsen selv designer og får produceret lokalt.

Møbleriet No. 21 har åbningsreception fredag 20. januar med åbent fra klokken 12 til 17:30. Der vil være gode åbningstilbud og gratis gaver med produkter fra leverandører.

Mads Hvid
Mads Hvid
Mads Hvid er uddannet journalist og skriver for ByensNyt med udgangspunkt i 8382 Hinnerup. Mads er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har tidligere skrevet for DK Medier. I dag bor han i Aarhus, men er født og opvokset i Søften.

Relaterede artikler