21. februar 2024

No logo found

No logo found

Udover flæskesteg og and, bør også forskudsopgørelse være på menuen i december

December måned står for døren, og rigtig mange har travlt med julefrokoster, juleindkøb og få styr på julemenuen. Men det er vigtigt lige at stoppe op, og forholde sig til andet end juletravlhed og stigende energipriser. Det kan nemlig være en fordel for rigtig mange lige at få opdateret den forskudsopgørelse for 2023, som er landet i mailboksen.

”Flere af vores kunder har oplevet en større stigning på deres variabel forrentede lån henover året. Det har givet højere ydelser. Men også et højere fradrag. Så hvis man gerne vil have det fulde fradrag af den stigning fra januar-lønnen, skal man huske at tilrette forskudsopgørelsen,” siger direktør for Nordea Hinnerup, Bente Johansen.

Bente Johansen fortæller også at mange af kunderne i Nordea har omlagt deres fastforrentede lån fra eksempelvis 1 pct. til et nyt lån med 5 pct. i rente. Dermed har kunderne reduceret deres restgæld. Her er det også vigtigt, at få tilrettet ens forskudsopgørelse for 2023.

”De kunder, som har omlagt deres fastforrentet lån fra 1 pct. til eksempelvis 5 pct., har brugt muligheden med den mindre restgæld til at nedbringe anden gæld eller renoveret deres af bolig med et nyt badeværelse eller køkken – og hvem vil ikke gerne have et nyt køkken? Men uanset, hvordan og om man har brugt de frigivne penge, så er det vigtigt at få rettet restgælden og de nye forventede renteudgifter til i forskudsopgørelsen,” smiler Bente Johansen.

Bente kommer med en opfordring til kunderne, hvis man endnu ikke har talt med banken omkring en omlægning af ens fastforrentet- eller variabelt forrentet obligationslån.

”Renterne har bevæget sig meget i løbet af 2022 – og der er stadig gode muligheder for mange ved at lægge deres lån om. Så har du endnu ikke talt med os om omlægning af enten dit fastforrentet eller variabelforrentet skal du ikke tøve – vi sidder klar til at hjælpe jer og give jer et overblik over mulighederne,” siger Bente Johansen.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler