18. maj 2024

No logo found

No logo found

Hinnerup Egnsarkiv fejrede 40 års jubilæum

En række meget forskellige sko, malet i stærke farver, kunne man lørdag den 13. november følge fra Hinneruptårnet til Søndergade 26. Her fejrede Hinnerup Egnsarkiv sit 40 års jubilæum. Mange mennesker fulgte skoene og mødte op.

På plancher kunne man bl.a. læse om byens første kvindelige fotograf Johanne Johansen, som havde et fotografisk atelier fra 1906-1926 på Banegårdspladsen. Arkivet ejer mere end 3.000 negativer på glasplader fra Johansens atelier. Vi kunne få et lille forsmag på nogle af disse fotos, for der hang et udvalg med børn og voksne, som poserede i deres fineste tøj.

I en glasmontre havde man mulighed for at få et indtryk af Hinnerup som stationsby. Her vistes bl.a. et foto af stationsbygningen fra 1862 og det første lokomotiv, som blev fotograferet i 1864.

Man kunne også sætte sig ned og læse i mapperne på bordet; de rummede presseklip og dokumentation om Hinnerup. dets historie og indbyggernes liv.

Egnsarkivet blev oprettet i 1981 som en kommunal institution under biblioteksvæsenet og blev placeret på Hinnerup Bibliotek, som dengang lå i hjørnet af Handelsgården. I 1987 flyttede arkivet til Brogården, som kommunen havde købt hertil. I 1990 kunne man endelig indvie de nye lokaler med Støtteforeningens bestyrelses og medlemmernes store indsats.

Ane Hejlskov Jacobsen
Ane Hejlskov Jacobsen
Min familie og jeg flyttede fra Aarhus til Hinnerup i 2001. Ikke en eneste dag har vi fortrudt dette valg. Byen og dens omgivelser byder på mange aktiviteter og udfoldelsesmuligheder, som man deltage i eller bidrage til. Som skribent på ByensNyt vil jeg dele små artikler om store og små nyheder i 8382 med en mere personlig vinkel end en trænet journalist, der får besked fra redaktionen, hvad der skal skrives om. Jeg er uddannet kunsthistoriker, som jeg jobmæssigt har levet og fortsat lever af siden jeg blev færdiguddannet i 1989. Så jeg foretrækker de vinker, som er lidt skæve, lidt anderledes og lidt unikke. For de findes også i 8382.

Relaterede artikler