22. maj 2024

No logo found

No logo found

Julekoncert med Hinnerup Garden

Der var fuldt hus på Rønbækskolen i aften den 7. december, da Hinnerup Garden spillede julekoncert for forældre, bedsteforældre, søskende og venner.

Byens Nyt kom forbi netop som trommekorpset skulle spille, og spillet det blev så sandelig!

De unge spillede fint sammen om de tre rytmiske og stemningsfulde stykker kompositioner for forskellige typer slagtøj. Publikum var ganske lydhør, og et lille spædbarn udtrykte små begejstrede lyde til rytmerne.

Rasmus Clemens havde tjansen som dirigent. Han er oprindeligt uddannet på Musikkonservatoriet i Odense og arbejder i Prinsens Musikkorps, et af forsvarets tre musikkorps.

Efter trommekorpset kom brass bandet på scenen. Der blev spillet kendte julenumre, som man skulle gætte, hvis man ville have chancen for at vinde en julegave. Her var børnene blandt publikum kvikkere end de voksne og råbte straks banko, når de gættede melodien.

Hinnerup Garden har eksisteret siden 1983, men i begyndelsen bar det navnet Hinnerup Orkester & Tamburkorps. Det er Danmarks bedste garder-brass band og garder-trommekorps. Garden spiller i mange festlige sammenhænge – receptioner, fødselsdage og når Hinnerup tænder lys i byens juletræ på det fælles torv.

Ane Hejlskov Jacobsen
Ane Hejlskov Jacobsen
Min familie og jeg flyttede fra Aarhus til Hinnerup i 2001. Ikke en eneste dag har vi fortrudt dette valg. Byen og dens omgivelser byder på mange aktiviteter og udfoldelsesmuligheder, som man deltage i eller bidrage til. Som skribent på ByensNyt vil jeg dele små artikler om store og små nyheder i 8382 med en mere personlig vinkel end en trænet journalist, der får besked fra redaktionen, hvad der skal skrives om. Jeg er uddannet kunsthistoriker, som jeg jobmæssigt har levet og fortsat lever af siden jeg blev færdiguddannet i 1989. Så jeg foretrækker de vinker, som er lidt skæve, lidt anderledes og lidt unikke. For de findes også i 8382.

Relaterede artikler