13. juli 2024

Korsholm Skole hejser det Grønne Flag

En række tiltag med fokus på natur og biodiversitet har betydet, at Friluftsrådets Grønne Flag kan hejses på Korsholm Skole.

Efter længere tid med grønne indsatser kunne Korsholm Skole torsdag hejse det Grønne Flag. Flaget er Friluftsrådets anerkendelse til skoler og institutioner med fokus på natur og biodiversitet. I går kunne det hejses to steder i Favrskov. Det skriver kommunen, der havde Børne- og Skoleudvalgets formand, Flemming Nørgaard, på rundtur til flaghejsninger.

På Korsholm Skole var han med, da de for første gang kunne hejse en ekstra stor udgave af det Grønne Flag, så det passer til flagstangens størrelse. Her stod den på sang, taler og flaghejsning. Efterfølgende viste flere elever rundt, så gæsterne til fejringen kunne se noget af det, de har lavet. Heriblandt insekthotel, fuglekasser, kvashegn, plantet bærbuske og æbletræer.

I Korsholm har indsatserne været led i en række trin, man har været igennem for nu at modtaget flaget og en certificering som Grøn Skole. Ifølge Friluftsrådets projekt Grøn Skole indebærer det krav om et grønt råd, lave grønne visioner, grøn handleplan og grøn undervisning.

Tidligere på dagen gik udvalgsformandens tur til Selling Børnehus, der kunne hejse det Grønne Spirer Flag. Da det var blevet klappet til tops, var der tale og efterfølgende saltstænger og rugbrødsstykker med hjemmelavet pesto. En rundvisning bød på børnenes projekter med regnorme-terrarie, insekthotel, fuglekiggeri, fuglekasser og bladkranse.

Begge steder modtog børn og voksne stor ros for deres ihærdige arbejde med biodiversitet og grønne tiltag.

Foto: Favrskov Kommune
Mads Hvid
Mads Hvid
Mads Hvid er uddannet journalist og skriver for ByensNyt med udgangspunkt i 8382 Hinnerup. Mads er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har tidligere skrevet for DK Medier. I dag bor han i Aarhus, men er født og opvokset i Søften.

Relaterede artikler