28. februar 2024

No logo found

No logo found

Arnt Uhre udstiller i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus

Siden 10. februar har man kunnet opleve Arnt Uhres malerier i Uhresalen i udstillingen ’Tro’. Udstillingen kører frem til 10. april, og er åben i bibliotekets åbningstid.


Billedkunstneren Arnt Uhre har malet kraftfulde og farvestærke billeder med kristent tema i mange år og især hans fængende Kristus-billeder er kendt af mange. Faktisk begyndte Uhre sin karriere med at male naturalistiske portræt- og landskabsmalerier. I forbindelse med sin uddannelse på Århus Kunstakademi blev han i 1977 optaget af at fortolke skabelse og vækst i kombinerede olie- og vandbilleder. Han har arbejdet med magt-, forvandlings- og erotiske motiver fra græsk og nordisk mytologi.

Arnt Uhres stærke ekspressionistiske billeder og voldsomme koloristiske penselføring åbner for et religiøst og mytologisk univers, som vi sjældent ser i nutidig dansk kunst. Ud over en række store malerier viser udstillingen også et fint udvalg af Arnt Uhres kultegninger.

Udstillingen er støttet af Kunstudvalget i Favrskov.


Arnt Uhre: Tro

10. februar – 8. april

Uhresalen

Hinnerup Bibliotek & Kulturhus

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler