22. maj 2024

No logo found

No logo found

Boreas Korteater opfører ’Omaunu’ i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus

Korsang, drama og digte smelter sammen til ét, når Boreas Korteater indtager Uhresalen.

Boreas er et 20 mand stort kammerkor, der opfører korteater, hvor korsang, bevægelse, tekster, kostumer og scenografi går op i en højere enhed. Nu kan Boreas Korteater opleves til en magisk aften i Uhresalen i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus, hvor de opfører forestillingen ’Omaunu – Tales of the Cold Seas’. En tankevækkende og musikalsk forestilling om livet og døden blandt fiskerne ved ishavet:

”Hvad sker der, når poesien griber ind og får dig til at glemme skindanorakken? Når bølgerne rejser sig tyve meter over båden, og den næste der kysser dig, er en fisk, der nipper til iskolde læber? Når fisken hvisker omaunu og måske mener død?”

Teksterne kommer fra bøger af den islandske forfatter Jón Kalman Stefánsson, der fire gange er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris. Musikken er nordisk folkemusik og kormusik af bl.a. Björk, Hedningarna og Sting. 

Boreas Korteater undersøger, hvordan musikken får krop, kroppen får stemme, og scenen bliver et univers, som kan deles med publikum. Det bliver en poetisk, energisk og eftertænksom aften – og, ikke mindst, supermusikalsk.

Boreas Korteater: Omaunu – Tales of the Cold Seas
Hinnerup Bibliotek & Kulturhus
28/10 kl. 19.30
Forsalg/Entré: 100 kr.
Køb billet på favrskovbib.dk eller på biblioteket.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler