Favrskov Lærerforening afholdt inspirationsmøde om grønne skoler med stor opbakning. Korsholm Skole er netop blevet en del af ”Grøn Skole”, mens andre har fokus på bæredygtighed i undervisningen.
Favrskov Lærerforening vil sætte fokus på grøn dannelse og bæredygtighed på folkeskolerne i Favrskov. Derfor har foreningen afholdt inspirationsmøde om ”Grøn Skole” med bred opbakning fra skolerne, lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen. Ud af kommunens 13 folkeskoler var 10 repræsenteret på mødet, der fandt sted på Korsholm Skole. Det er også her en af mødets initiativtagere, Aksel Madsen, underviser til dagligt. Han glæder sig over opbakningen.
”Mødet var tænkt som et inspirationsmøde om, hvordan skolerne kan arbejde med grøn omstilling og bæredygtighed, eksempelvis via Friluftsrådets program ”Grøn Skole”. Det program er vi selv gået i gang med på Korsholm Skole, og det er en succeshistorie, da det er groet fra medarbejdersiden. Det betyder, at vi har gang i mange små grønne og bæredygtige projekter, der sætter aftryk på vores skole, uden at det føles som merarbejde”, siger Aksel Madsen, der også er kredsstyrelsesmedlem i Favrskov Lærerforening, i pressemeddelelsen.
Biolog Morten D.D. Hansen fra Molslaboratoriet holdt på mødet et kort oplæg om børn og natur og om at gøre ”fede, operationelle ting, så det ikke bliver alt for kedeligt og fodformet”. Fra Friluftsrådet deltog Mette L. Ferrum, der på mødet satte ord på rådets undervisnings- og certificeringsprogram ”Grøn Skole”. Udover oplæg bød aftenen også på diskussion og udvikling af idéer, man kunne tage med hjem til arbejdet på skolerne.
”Grøn Skole”, som Korsholm Skole netop er blevet en del af, har syv trin, der munder ud i at skolen med sine grønne indsatser kan blive certificeret og få det grønne flag. De syv trin indebærer blandt andet at nedsætte et grønt råd, lave grønne visioner, en grøn handleplan og grøn undervisning.
Fra Rønbækskolen i Hinnerup deltog lærer Henrik Øllgaard Olsen sammen med et par kolleger. Han fortæller, at tiltag som at måle vandkvalitet i søen og åen, finde kriblekrabledyr og artsbestemme allerede er en del af undervisningen på flere klassetrin.
”Vi skal bare være bedre til at fortælle omverdenen om det. Sammen med mine kolleger vil jeg nu tale med ledelsen og lærerkollegiet om ”Grøn Skole”, så vi sammen og kvalificeret kan beslutte, om det er noget, vi skal gå ind i. Som Morten D.D. Hansen sagde på mødet, så er det noget, vi gernevil. Lige som vi gerne vil de praktisk-musiske elementer. Det er med til at gøre verden større og øge forståelsen”, understreger Henrik Øllgaard Olsen.
Fra Favrskov Lærerforening lyder det, at der på aftenen var ca. 40 deltagere, primært lærere, skoleledere og naturvejledere. Efterfølgende har flere efterlyst et opfølgende møde om de grønne skoler, hvilket arbejdes på at afholdes til juni.