28. november 2021

Flot åbning af “OutsiderArt” udstillingen i Uhresalen

I lørdags var der åbning af udstillingen “OutsiderArt” med undertitlen “Uden filter – for helvede 2´eren” i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek og Kulturhus, og det havde rigtigt mange valgt at bakke op om.

Udstillingen er kunst fra tre kunstskoler i Østjylland, Karanava i Aarhus, Bifrost i Randers og Snurretoppen i Horsens. Fælles for de tre kunstskoler er, at det er udviklingshæmmede der er tilknyttet skolerne. Udstillingen er opfølgeren til den første udstilling, som de tre skoler lavede sammen i 2017.

“Det er anden gang vi laver en udstilling sammen med de tre skoler, hvor første gang var tilbage i 2017, hvor Jakob Haugaard var med til at åbne udstillingen. Dengang havde vi et brag af en fest, og det tænkte vi, at vi skulle have endnu engang, og derfor fik vi stablet det her på benene, og det tegner til at blive en god eftermiddag”, fortæller Birgit Stenholdt, der er bibliotekar og ansvarlig for udstillingen til ByensNyt, mens bandet “The Mumes”, som er resterne af det legendariske band “øl, pølser og popcorn”, spiller det første af to sæt.

På Hinnerup Bibliotek og Kulturhus har man en udstillingsgruppe, hvor den ene er Allan Stockholm, som er lokal kunstner, og det var ham der havde kontakten og kendskabet til de tre kunstskoler.

“Det er Allan der introducerede os til det her kunstnermiljø for fire år siden, hvor vi var rundt og besøge skolerne, og her åbnede sig et helt nyt univers for mit vedkommende. Her oplevede jeg kunst af høj kvalitet, engagerede lærer og nogle dygtige udviklingshæmmede, der gennem kunsten får en hverdag, der giver rigtig god mening for dem. Vi fik så mange positive tilkendegivelser dengang, at vi tænkte at selvfølgelig skal der være en ny udstilling, og den er vi så klar med nu”, lyder det fra Birgit til tonerne af “I en lille båd der gynger”, inden hun må videre, da der er stor aktivitet i forhold til at købe de udstillede billeder.

Udstillingen kører frem til 21. januar næste år, og kan opleves i bibliotekets åbningstid. Samtlige billeder, også dem der allerede er købt, bliver naturligvis hængende i Uhresalen frem til denne dato.

The Mumes spillede op til fest, og på vores facebookside kan du høre et lidt af deres koncert
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8382

Hinnerup
overcast clouds
4 ° C
4 °
3.1 °
97 %
2.6kmh
100 %
søn
4 °
man
3 °
tirs
7 °
ons
4 °
tors
-0 °