20. juli 2024

Fra grød til brød og kage – foredrag med Lone Hindø

Tirsdag den 14. marts er der igen spændende foredrag i Hinnerup Sognegård, når Lone Hindø, der blandt andet er kendt fra sin tid i Aarhus Byråd samt uddannet præst, gæster Hinnerup og fortæller om vores kost gennem tiden.

Oprindeligt levede folk af grød, ofte kogt på hvede. Man kunne koge det med olivenolie, med kød, med honning, med dyrehjerne og med vin. Så fulgte brødet bagt på sten, senere pande. Klejner kogt i olie, æblekage og bondepige med slør. Dette krævede ikke en ovn. Ovne kom til, og resten kender vi.

Kagerne har deres helt egen historie. Brød og kager i bibelen, kransekage i slutningen af 1700-tallet, og den nok største tid i dansk kagehistorie: Napoleonskage, Sarah Bernhardt, Rubinsteinkage og Mazarinkage og ikke at forglemme Wienerbrød. Jo, brødets og kagernes historie er spændende – fra år 3000 før Kristus til i dag.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler