20. juli 2024

Hinnerup Bibliotek klar med spændende arrangementer i januar

Mens forårsprogrammet er på vej, tages der allerede hul på årets arrangementer. Hinnerup Bibliotek og Kulturhus har fra 14. januar Nils Malmros og Margrete den første på plakaten.

Igen i år slår Hinnerup Bibliotek og Kulturhus dørene op for en lang række tilbud og arrangementer for børn og voksne. Programmet for forårssæsonen er på vej, men der er allerede kendte navne på programmet. I januar bydes der velkommen til Nils Malmros og et bysbarn gør klogere på Margrete den første, oplyser biblioteket.

Onsdag den 18. januar gæster Nils Malmros Hinnerup Bibliotek og Kulturhus for at fortælle om sine film og sit liv. Foredraget vil give indsigt i hans film og arbejdet med skuespillere. Man vil blive klogere på brugen af personlige beretninger i filmklassikere som Lars-Ole 5.c, Kundskabens træ og Kærestesorger. Den selvlærte instruktør har modtaget flere priser for sine film, der tager afsæt i egen opvækst og eget voksenliv i Aarhus.

Lørdagen inden inviteres der 14. januar til foredrag om Dronning Margrethe den første ved Hinnerup-bysbarn og museumsinspektør ved Historie Haderslev, Mikkel Leth Jespersen. Han gør klogere på, hvordan Margrete den første tog magten, blev middelalderens mægtigste regent, og hvordan danske dronninger har været med til at forme Danmark.

Foredragene er arrangeret i samarbejde med FOF Favrskov. Det er muligt at læse mere og købe billetter på favrskovbib.dk.

For børn er der oplevelser med film og musik fra 6. januar.

Forårsprogrammet er lige på trapperne

Programmet for Favrskov Bibliotekernes kommende forårssæson er klar med flere oplevelser rundt i kommunen. Fra 4. januar kan det findes på favrskovbib.dk og fra 6. januar i fysisk form på lokale biblioteker.

Programmets tema er ”helte” i alle former – alt fra kunst med superhelte til hverdagens helte, der kæmper for at gøre verden bare en smule bedre. Høre historier om de, der har gjort en forskel for lokalområdet, en forsvarsadvokat fortælle om arbejdet med at sætte mordere bag tremmer, foredrag med førende videnskabsfolk, frivillige brandmænd, en VM-helt og blive klogere på action- og superhelte.

De yngste kan glæde sig til rytmik, koncertfortælling, børneteater, troldeskattejagt og en helt ny børnekulturfestival. Ikke mindst kan de glæde sig til en vinterferie med sjove aktiviteter – alt fra Nomerskattejagt til superhelteworkshop og fastelavn. De voksne kan glæde sig til masser af musik, foredrag, udstillinger og samvær. Bl.a. koncerter med Lis Sørensen og Tom Donovan.

I Hinnerup kan man allerede i februar og marts opleve Ginne Marker Trio, poesi og fællessang og blive klogere på stjerner, vira eller Grønlands indlandsis. I maj kan man se frem til markeringen af Hinnerup Bibliotek og Kulturhus’ 30-års jubilæum.

Mads Hvid
Mads Hvid
Mads Hvid er uddannet journalist og skriver for ByensNyt med udgangspunkt i 8382 Hinnerup. Mads er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har tidligere skrevet for DK Medier. I dag bor han i Aarhus, men er født og opvokset i Søften.

Relaterede artikler