1. juni 2023

No logo found

No logo found

Jørn Buch fortæller om “Churchills liv og virke – Den største af alle briter”

Winston Churchill blev født på det kæmpestore slot Blenheim i 1874 og døde i London 1965.

Få engelske politikere har været så elsket og forhadt som Churchill. Han var fra sin tidligste ungdom en meget omstridt person, men alligevel kunne BBC i 2002 udnævne ham til “den største af alle briter” efter en folkelig afstemning blandt mange kandidater.

Churchill var en eventyrer og hans liv var eventyrligt.

Foredraget vil fortælle om den rastløse Churchill, som aldrig fik taget en eksamen, men som journalist konstant var på forkant med udviklingen og var med i verdens brændpunkter i Indien, Sydafrika og Mellemamerika. Han satte dog sine vigtigste spor som politiker med utallige ministerposter.

Foredraget vil især gøre rede for hans ukuelige kampvilje og optimisme, da han som premierminister bragte Storbritannien intakt gennem 2. verdenskrig, hvor briterne i realiteten kæmpede alene i flere år, med ryggen mod muren – alligevel kunne Churchill, “the Bulldog”, kun tilbyde dem “blod, sved og tårer”. 

Tirsdag d. 9. maj kl. 14.00 i Hinnerup Sognegård.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler