17. juli 2024

Knæk cancer foredrag med Esben Dalgaard

Kræftens Bekæmpelse og AOF i Favrskov arrangerer i samarbejde et livsbekræftende foredrag med Esben Dalgaard i Uhresalen tirsdag d. 29. november kl. 19 – ca. 21

Med dette foredrag, får du mulighed for at komme helt tæt. på. Helt ind bag masken på et aktuelt offentligt menneske. Esben ønsker ingen. barrierer mellem sig selv og sit publikum.

“Kun gennem det helt personlige, ærlige og åbne, kan vi lære noget af hinanden” mener Esben Dalgaard. Esben åbner op for sin rejse fra tiden i Vejle, med advokat-drømme, hen over beslutningen om at gå skuespillervejen.

Om den tunge vej brolagt med NEJ’er. Om sin kones depression, mobning og sit barns voldsomme OCD. Om Vild med Dans, om favntaget
med døden, og om, hvordan han står positiv op om morgenen, når himlen er mørkest. Eller rettere, hvordan han aktivt forsøger at få skyerne væk, så solen kan skinne igennem.

Arrangørerne fortæller, at foredraget er i øjenhøjde, med plads til grin og gråd. Med plads til refleksion, og især med plads til interaktion med publikum. Et nøgent indblik i mennesket, kunstneren, underholderen og den nu cancerramte Esben Dalgaard!

Du har måske set Esben i Netflix-hittet »Kastanjemanden«, DRs »1864« og »Bedrag« eller Viaplays »Hånd i hånd«. Men han elsker også jul og at lave børneunderholdning, og det er blevet til tre julekalenderne. Først »Juleønsket«, så »Tinkas Juleeventyr« og »Tinka og Kongespillet«, og der er mere »Tinka« på vej. Han har arbejdet fast på Det Kongelige Teater i perioden 2016-2019 og han er blevet nomineret til både Reumert, Zulu Award og Robert for sine skuespil præstationer.

Hvis I ønsker et livsbekræftende & lærerigt foredrag, med menneskers op og nedture i centrum, så er dette lige noget for jer. I vil
gå derfra, med et helt specielt og inspirerende menneskes særlige livssyn.
Forhåbentlig en opmuntring (helt sikkert en opfodring) til aldrig at give op, kæmpe for det gode og at se glasset halvt fyldt. Også når der er mindre end 10% i det!

Prisen for foredraget er 130 kr og du kan købe din billet på AoF foredrag eller ved døren.

__________

Esben Dalgaard er skuespiller, ægtemand og familiefar. Og så er han ramt af stadie 4 cancer. Uhelbredelig modermærkekræft. Fra en tryg og rolig opvækst i kernefamilien i Vejle, har Esben rejst vejen fra anonymitet, til i den grad, at være en offentlig person. Dette er sket via hans uddannelse som skuespiller, samt hans bidrag til både filmkunst og teater, men også via hans aktive valg om, at dele
ud af sig selv.

Da meningsløsheden for alvor ramte i sommeren 2021, besluttede han sig – sammen med familien – for at søge en mening i denne.
Blandt andet ved, at sætte fokus på den “lillebror sygdom” indenfor kræftverdenen, modermærkekræft ofte opfattes som. Og den beslutning var rigtig. For tilbagemeldingerne har været bekræftende og livsændrende. Og forundringen har ofte været stor

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler