28. februar 2024

No logo found

No logo found

Søften Revyen 2022 er en underholdende cocktail

Med undertitlen: “Er du til gas, piller eller fyre?” sætter Søften Bagstræbere scenen for en herlig varieret, musikalsk og sjov cocktail af numre i årets revy

ByensNyt ankommer til Søften Forsamlingshus, som med deres lille hyggelige scene lægger rammer til Søften Revyens generalprøve lørdag d. 5. november kl. 13.00. Og hvis man troede at generalprøven er en halvfærdig forestilling, hvor de sidste ting lige skulle afpudses og justeres, tager man grundigt fejl.

Vi oplever tværtimod en flot og helstøbt forestilling for en totalt fyldt sal.

Til et velspillende orkester giver de seks aktører Dorte Sterndorf, Jennie Hvidtfeldt, Mette Sigaard, Nanna Maj Johansen, Jesper Winther og Søren Møller Hvid med startnummeret “Ind” en flot optakt til, hvad der er i vente.

God koreografi, gode tekster og gode nutidige melodier og aktører der viser, at de kan lide at stå på scenen og en forestilling, hvor der er lidt for enhver smag.

Fra en præst, der forsøger at peppe gudstjenesterne lidt mere op, så de bliver mere trendy og mener, at ceremonien omkring barnedåben bør kunne reduceres til et; Sjask, sjask, dub, dub – velkommen i vores klub!” over dem, der er krænkelsesparate på andres vegne, udfordringer med el-biler, kropsfukusering, kæledyrsindkøb i coronatiden og til tre pigers noget overraskende nye hobby der finder sted i cowboystøvler.

Temaer og tekster er forfattet af holdet selv, krydret med lokale kræfter som Eigil Jacobsen og Gea Johansen, der begge også har leveret tekster til Favrskov Revyen. Dertil kommer enkelte numre lånt fra nogle af de store revyforfattere som Vase & Fuglsang og til omskrivninger eller tilpasninger af udbredte Facebook/Tiktok sketches.

Skal man fremhæve enkelte har Dorte Sterndorf et godt og rutineret tag i publikum og hun er god til at komme ud over rampen. Nanna Maj Johansen, synger dejligt og fremstår selvsikkert med god udstråling på scenen, men alle aktører gør det godt og hvis generalprøvenervøsiteten prægede aktørerne var det ikke til at få øje på. Der var kun bittesmå tekstsvipsere, som blev afhjulpet af suffløren og det er jo også det man har hende til.

Det hele resulterer i en flot samlet revybuket, som både holdet og Søften by kan være ganske stolte af.

Skulle man savne noget var det måske blot et lidt stærkere lokalt islæt, men det er ikke afgørende, for det gør, at man sagtens kan komme ude fra og få en rigtig god oplevelse uden de sædvanlige indforståede morsomheder, som man bagefter må spørge ind til, for at få pointerne med.

Det er flot at man i så lille en by som Søften kan samle så mange mennesker over flere aftener til deres helt egen revy og den er absolut værd at bruge et par timer på.

Søften Revyen spiller igen i aften og derefter på tirsdag, onsdag, fredag og lørdag i næste uge.

Der er stadig billetter at få til i aften, men resten af forestillingerne er udsolgt.

Forsamlingshusets sal var fyldt til bristepunktet tilSøften Revyens generalprøve 2022

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler