1. december 2023

No logo found

No logo found

Søften Revyen spiller for fulde huse

Søften Revyen 2023 – Hvor svært ka’ det være” spillede tirsdag aften for et stuvende fuldt forsamlingshus til holdets anden forestilling ud af seks.

Holdet har i år fået professionel assistance på instruktionssiden og det kunne mærkes. Det er Instruktøren og skuespilleren John Batz, der denne gang har svinget taktstokken over holdet, som bestemt ikke har været dårlige før, men det giver et løft, når der kommer så kyndige hænder ind over som John Batzs.

Revyen har for et stor dels vedkommende valgt at gå med succestekster fra nogle af landets mest anerkendte revyforfattere og dermed altså tekster, som har været brugt i andre sammenhænge før. Men er man ikke en gængs revygænger, så vil mange af teksterne i sagens natur være nye for publikum. Og at dømme efter salens reaktion i Søften tirsdag aften, så faldt de i god jord.

Et par lokale nyskrevne tekster fra holdet selv er det da også blevet til, ligesom man også har lånt nummeret Tænketank Favrskov fra naboerne i Hadsten. Her opfordrer kommunens administration til besparelser på et helt konkret område og for de der endnu ikke har set revyen skal det ikke afsløres her, hvad det handler om, men her gør Nanna Maj Johansen en blændende figur.

De seks aktører gør det i det hele taget godt. Både Jesper Winther og Søren Møller Hvid har en skøn mimik, hvad enten Jesper som den kedelige mand eller den hårdtprøvede patient på lykkepiller eller Søren som kvinde i overgangsalderen indtager scenen, så gør de det med charme og god udstråling.

Revyens fire kvinder synger alle godt og i den lokale tekst af revyens kapelmester Carsten Krogh Supermarkedsbattle demonstrerer Louise Falkenstrup og Kirstine Thougaard Kristeensen, at de også kan rappe.

Mette Sigaard har i nummeret “Jeg lytter” sine synlige kvaler med at få sin gode men hamrende irriterende veninde Nanna Maj Johansen til at lytte ordentlig efter og Mettes stigende frustration, der til sidst kulminerer i total fortvivlelse er herlig – og vi lider alle genkendeligt med hende.

Holdet er bakket op af et velspillende revyorkester igen placeret helt oppe under loftet med kapelmester Carsten Krogh i spidsen flankeret af Mathias Jepsen på guitar, Peter Buus Thomsen på bas og Silas Babis Nielsen på trommer.

Tillykke til Søften med endnu en god revy, som har løftet sig en tand fra tidligere. Skulle man ønske sig noget til næste års revy, så var det lidt flere egne skrevne numre og gerne et par lokale tekster mere om byen eller kommunen. Der er gode takter i de lokale tekster fra Gea Johansen, Carsten Krogh og Kirsten Bundgaard og et par aktørerne har også bidraget. Fordelen ved dette års revy er dog, at alle kan følge med, fordi numrene er universelle.

Revyen spiller også onsdag d. 8. november (udsolgt), fredag d. 10. november (udsolgt) og lørdag d. 11. november, hvor der stadig er billetter tilbage og her er der bal bagefter. Du finder billetterne her: Søften Revyen

Det er i øvrigt imponerende at se de mange frivillige, der på mange måder støtter op om revyen. Det er en gave for en revy og for et lokalsamfund. Det giver sammenhold. Godt gået.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler