27. maj 2024

No logo found

No logo found

Spejdere fra 8382 indgår i en flok af 500 spejdere fra hele Favrskov på Nordens største spejdercamp

Både DDS-spejderne i Hinnerup og KFUM spejderne i Søften deltager, når 500 spejdere fra hele Favrskov deltager i Nordens største spejderlejr i Hedeland Naturpark Sjælland.

Spejderne i Favrskov samarbejder på tværs af kommunen om planlægning og organisering af deres deltagelse i lejren uanset, om man er blå spejder eller grøn spejder, altså om man er DDS’er eller KFUM’er.

Lejren, der som sagt er Nordens største spejderlejr med 32.000 deltagende børn og unge heraf over 150 internationale grupper fra 29 lande og dertil er der ca. dobbelt så mange gæster. Tilsammen kommer de til at udgøre en midlertidig by på størrelse med Næstved. Her skal spejdernne fra Favrskov bo som naboer og bliver dermed én stor Favrskov gruppe, der også skal være vært for spejdere fra andre dele af verden, som kommer med på lejren.

Spejdernes Lejr afholdes hvert 5. år, og det er dermed en helt særlig oplevelse for spejderne at være en del af en så stor, fælles begivenhed. Lejren afholdes fra den 23. til 31. juli 2022 og i løbet af lejrens ni dage vil spejdere på tværs af lande, korps og alder mødes i et stort fællesskab, hvor de synger sange, laver mad over bål og ikke mindst har over 200 sjove, udfordrende og lærerige aktiviteter.

Tirsdag den 26. juli for spejderne fint besøg, for der kommer borgmester Lars Storgaard på besøg hos spejderne fra Favrskov. De vil til lejligheden blive udstyret med ens tørklæder, som symboliserer, hvor de kommer fra. Kommunesærpræget er støttet økonomisk af Favrskov Kommune.

Lejren bidrager til at realisere spejdernes mission om at gøre børn og unge beredt til livet gennem fællesskab, friluftsliv og udfordringer og vise vores omgivelser, hvordan det er at være spejder i dag. Som spejder er det vigtigt at gøre en positiv forskel, og det sætter lejren bl.a. fokus på gennem temaet: Fælles om fremtiden. Det er gratis at besøge lejren og man kan frit deltage i udvalgte spejderaktiviteter og afprøve spejderlivet.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler