12. april 2024

No logo found

No logo found

Stort kunstprojekt er sat i gang i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus

Kunstner Vibeke Lawaetz maler en bid af regnbuen i Hinnerup med værket Our Hidden Rainbow.

Den anerkendte kunster Vibeke Lawaetz opfører i denne tid et 25 m2 stort, permanent kunstværk i trappeopgangen i tre etager i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus. I de kommende måneder kan man opleve Vibekes arbejde på tæt hold. Processen vil afsætte synlige spor i huset i form af afdækning og stillads, og malingen kan afgive lugt, selvom der er tale om harmløs linoliemaling.  

Værket er en del af kunstprojektet Our Hidden Rainbow, der består af 10 permanente vægmalerier i 10 forskellige organisationer og virksomheder med farver fra regnbuen Your Rainbow Panorama på toppen af ARoS. 

Hinnerup Bibliotek & Kulturhus er det første sted udenfor Aarhus, der er udvalgt til at være en del af værket, og det er ottende værk i rækken. Vægmalerierne er hidtil opført hos blandt andre Aarhus Universitet, TDC og Godsbanen. Bag idéen om at bringe et stykke af regnbuen til Hinnerup står bibliotekar Birgit Stensgaard og Vibeke Lawaetz i samarbejde, og idéen opstod i efteråret 2021, hvor Vibeke Lawaetz udstillede i Uhresalen. 

Hvert værk tager udgangspunkt i en bestemt farve fra Your Rainbow Panorama, og den bærende farve i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus bliver kraplak lys, som er lysende rød, med nuancer af hovedfarven og jordfarver. Farven for hvert enkelt værk er bestemt af, hvor bygningen ligger i forhold til farverne i regnbuen på ARoS. En af idémagerne bag projektet, tidligere kulturrådmand Torben Brandi Nielsen, har haft til opgave at måle med kompas, og i en lige linje fra farven kraplak ligger altså Hinnerup Bibliotek & Kulturhus. 

Det særlige ved projektet er at få regnbuens fantastiske udtryk og symbolværdi ud i samfundet, ud i verden. Værkerne knytter an til ARoS som et internationalt anerkendt kunstmuseum og en positiv tilknytning til alt det, regnbuen står for: farvefylde, forskellighed, fred og naturglæde.

Kunstprojektet i Hinnerup er støttet af Favrskov Kommunes pulje til kulturinitiativer og Favrskov Kommunes Kunstudvalg.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler