19. april 2024

No logo found

No logo found

Tre kunstskoler for udviklingshæmmede udstiller ’OutsiderArt’ i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus

Cykelhandler og galleriejer Claus Ørsted og bandet The MUMES åbner udstillingen lørdag d. 13. november kl. 14-17.

Udstillingen ”OutsiderArt. Uden filter – for helvede 2’eren” består af værker fra tre østjyske kunstskoler for udviklingshæmmede: Karanava i Aarhus, Bifrost i Randers og Snurretoppen i Horsens. Første gang kunstskolerne udstillede i Uhresalen var i foråret 2017, og nu er de tilbage med en række nye værker og et brag af en fernisering lørdag d. 13. november kl. 14-17. Cykelhandler og galleriejer Claus Ørsted åbner udstillingen og det legendariske rock’n’roll band The MUMES giver koncert. Fri entré, alle er velkomne.

Outsider Art kan oversættes til ”Kunsten udenfor” – udenfor det etablerede kunstliv, skabt uden hensyntagen til akademiske regler, den offentlige mening og den gode smag. Den er umiddelbar, uden bagtanker – uden filter. Kunstnerne skaber ikke deres værker på trods af deres handicap, men på grund af deres handicap. De personer, vi kalder udviklingshæmmede og ”gale”, har vigtige historier at fortælle os ”almindelige”, hvis vi kigger godt efter.

Støttet af Favrskov Kunstudvalg.

OutsiderArt. Uden filter – for helvede 2’eren
Udstilling i Uhresalen, Hinnerup Bibliotek & Kulturhus

13. november-31. januar 2022.


Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler