20. juli 2024

3000 fodboldspillere havde en fantastisk weekend i Hinnerup

Hen over weekenden har der været fuld drøn på fodboldbanerne i Hinnerup, hvor HOG Fodbold har afholdt Hinnerup Cup. I år deltog hele 229 hold og godt 3000 unge mennesker, og trods lidt blandet vejr, så var stemningen i top.

ByensNyt lagde vejen forbi Rønbæk Hallen og fodboldbanerne lørdag formiddag, og her var der gang i samtlige baner, primært med de mindste spillere, der blev bakket godt op af forældre og bedsteforældre. Trods lidt regnbyer hist og her, var stemningen rigtig god, og man fornemmede når man gik rundt på anlægget, at der var styr på detaljerne, både på og uden for banerne. Selv parkeringspladsen virkede kontrolleret, de mange parkeringsvagter gjorde deres til, at alle fik anvist en plads.

Der har været rigtig mange frivillige i gang, både fra HOG, men også borgere i Hinnerup, der havde lyst til at bidrage til det store arrangement, hvor godt 1400 af de 3000 spillere overnattede rundt på skoler i området. En af dem der brugte hele sin weekend på Hinnerup Cup var Anne Krøger, og midt imellem frokost og praktiske opgaver, fik ByensNyt en lille snak med hende omkring, hvad Hinnerup Cup egentlig er for en størrelse.

“Det er 32. gang vi afvikler Hinnerup Cup, og i år med rekordmange deltagere og hold, hvilket også betyder, at vi er på vores maksimale kapacitet. Der er fyldt alle steder, men ikke mere end at faciliteterne kan rumme det, og vi har forsøgt at få det spredt ud så godt som muligt, således at dem der overnatter både er her på Rønbæk og på Haldum-Hinnerup Skolen, hvilket ser ud til at passe ganske godt. Det er fra U9 og opefter at der er mulighed for overnatning, mens de mindste blot er her om dagen, hvilket passer både dem og deres forældre ganske godt”, fortæller Anne Krøger, der er funktionsleder på stævnekontoret, til ByensNyt.

Anne Krøger havde nok at se til på stævnekontoret hele weekenden

Flere af de tilmeldte hold kommer langvejs fra, mens der også er hold mange hold fra de omkringliggende byer i Østjylland. HOG Hinnerup stiller naturligvis med klart flest hold, og også her bliver man på skolerne og overnatter, så de lokale spillere også får den fulde pakke hele weekenden, hvilket er med til at styrke sammenholdet i klubben.

“Dem der skulle overnatte kom fredag, hvor der var straffesparkskonkurrence til en start, og så står den jo ellers på fodbold, svømmehal, mad og hygge resten af weekenden. Det kræver en masse logistik at få det hele til at fungere, og her har styregruppen virkelig lavet et stort og flot stykke arbejde. Jeg har selv været med i en årrække, hvilket rigtig mange andre også har, og det jeg synes er så godt til Hinnerup Cup er, at opgaverne er klart defineret fra start og man ved, hvad man går ind til. Folk bliver sat godt ind i tingene og ved, hvornår de skal møde og hvornår de får fri, og det gør det alt andet lige meget lettere at sige ja til, når man ved at det er en afgrænset opgave”, konstaterer Anne og fortsætter:

“Vi kan ikke dække alle opgaverne selv i HOG, men vi har igen i år mødt stor velvilje fra folk i Hinnerup til at at give en hånd med, så alle poster er dækket ind, hvilket jo er helt fantastisk. Der er også mange der kommer forbi og kigger på kampene, endda til trods for det knapt så gode vejr, og alle roser stævnet og synes det er skønt at Hinnerup kan rumme så stort et stævne”

Lørdag blev der spillet fodbold frem til klokken 18, mens der søndag var kampe frem til klokken 16, hvorefter det store oprydningsarbejde for alvor kunne gå i gang.

EDC Huset Hinnerup havde et telt med ansigtsmaling og Candyfloss, hvilket var særdeles populært, og ByensNyt måtte opgive at tage billeder inde fra teltet, da der var fyldt op med glade fodboldspillere
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler