20. juli 2024

HOG-piger deltog i Aalborg City Cup sammen med 300 andre hold

I Kristi Himmelfartsdagene deltog HOG Pigefodbold med tre hold til Aalborg City Cup, og vi har modtaget en fin beretning fra klubben om den store turnering, hvor godt 3500 deltog.

HOG-piger havde i år valgt at tage til Aalborg City Cup i Kristi himmelfartsferien for at deltage i et større europæisk stævne, som dækker både drenge og piger. Aalborg City Cup er uden tvivl et fantastisk stævne som er et besøg værd, hvor der er styr på indlogering, forplejning, kampe og hygge. Stævnet trækker mere en 300 hold til og ikke en eneste gang så vi forsinkelser på kampprogrammet. De blev alle udført til tiden. Stævnet runder normalt ca. 3.500 deltagere, og der arrangeres mange aktiviteter for børnene undervejs af stævnet. 

Der var planlagt samlet afgang fra Hinnerup til Aalborg med bus. Vi valgte at køre fra Hinnerup kl. 17 onsdag eftermiddag så vi kunne starte friske og udhvilet torsdag morgen. Stemningen i bussen var helt fantastisk med 40 topmotiverede piger fordelt på 3 hold. Man kunne allerede her mærke at sammenholdet ville blive fantastisk. 

  • U11 stillede til start I G11 (Girls) rækken 
  • U12 stillede til start i G13 (Girls) rækken  
  • U14 stillede til start i G15 (Girls) rækken

Ved ankomst blev vi indlogeret I et klasselokale på Vesterkærets skole, hvor vi alle sov sammen U11-U14 og gennem de efterfølgende dage blev der skabt god kemi og opbakning på tværs af holdene mellem U11 og U14 spillerne.

G11 rækken havde totalt 2 grupper af hver 4 hold. Gruppespillet blev vundet af henholdsvis HOG i gruppe A og Aalborg KFUM i gruppe B, og det var tydeligt at finalen nok skulle afklares mellem de 2 hold. Kvartfinaler og semifinaler blev spillet og HOG kæmpede sig bravt videre til finalen mod Aalborg KFUM. Et pigehold som også spiller A-niveau og samtidig et hold vi aldrig tidligere havde mødt under DBU´s turneringskampe. 

U-11 piger tager sig en velfortjent pause

Vi var spændte og top motiveret til at gå ind til finale kampen. For pigerne var det samtidig også første gang de havde været til et stævne, hvor de havde kvalificeret sig til finalen, hvilket ikke uden grund gjorde dem meget nervøse inden kampen. Intensiteten i kampen var højt og vores piger spillede fantastisk sammen, snakkede med hinanden og holdt motivationen højt gennem hele kampen. De 30 min. gik hurtigt, og vi gik fra kampen med 0-0 resultat. Finalen skulle afgøres på straffespark. 

Vi fik udvalgt vores 5 som skulle sparke, og kom hurtigt bagefter, men en stærk målmandspræstation af Amalie gjorde at vi kom tilbage i kampen og kunne gå derfra med en 2-1 sejr og derved vinder af Aalborg City Cup G11 rækken.

G13 rækken havde totalt 4 grupper og totalt 22 hold. HOG spillede sig bravt til en 2. plads i gruppe D, hvor vi havde á point og målscore med Hadsten SK-2, og den indbyrdes kamp blev ligeledes 2-2. 

2. pladsen var nu kun muligt at få ved at vinde fairplay prisen gennem gruppe spillet. Fairplay pointene blev talt sammen og HOG kunne høste ekstra point sammen som gjorde udslaget og derved denne 2. plads i gruppe D. 

HOG-pigerne som til dagligt spiller i U12 rækken fik også ekstra modstand ved at møde fysisk stærkere piger i G13 rækken, men det gode sammenspil og motiverende tilråb gjorde uden tvivl udslaget til denne flotte placering og fairplay prisen som også gav en pokal fra sig.

Pigerne holdt motivationen højt gennem hele stævnet og lod sig ikke slå ud af større og stærkere piger/ hold. Nej, de tog udfordringen op og gav modspillerne kamp til stregen. G13 pigernes deltagelse stoppede da de mødte et stærkt spillende Vodskov, men pigerne spillede sig til en fantastisk flot 7 plads ud af 22 hold.

U11/U12 holdet havde ugen op til stævnet arbejdet aktivt med ”de 16 spiller typer”. Et minibørneteam Building event som skulle lære dem at forstå hinandens styrker og svagheder og at forstå hvad er et ”stærkt team” og samtidig motivere dem til at holde en god kommunikation på banen og ikke mindst tage ansvar som et samlet hold. Et event vi virkelig kunne mærke udbyttet af under hele stævnet både på og uden for banen. De var der for hinanden, når der var behov for det.

G15 rækken havde 3 grupper og totalt 12 hold. Igen spillede G15 holdet sig til en fantastisk flot anden plads i gruppe C. Holdet mødte også her udenlandske hold, men det var igen de danske hold, som i de andre grupper der viste fantastisk flot fodbold. Danmark er uden tvivl en stærk fodboldnation, når man kigger på pige/ kvinde siden. Pigerne mødte dog et par stærkt spillede hold fra liga 1 Fortuna Hjørring, Hammel GF og Silkeborg FC som satte en stopper for pigernes muligheder. De kunne dog gå fra turneringen med en samlet 6 plads. En virkelig en fantastisk flot præstation. 

U-11 og U-12 på slap line til holdfoto

Pigernes præstation blev udført uden at have en fast målmand med til turneringen, da Aja stadig ikke er kommet sig over sin skade (brækket hånd) og spillerne skiftedes derved til at stå på mål. Pigerne mødte også her stærkere og større piger i G15 rækken, men kæmpede med alt de havde.  

Pigeholdene var rigtig gode til at støtte op omkring de spillende kampe og heppede på bedste vis på hinanden. Et humør der smittede af på både spillere og trænere.             

Der var ligeledes fantastisk opbakning fra forældre, holdledere og træner til stævnet, hvilket gjorde deltagelsen endnu sjovere og at alle pigerne var udstyret med fletninger til kampene. 

De ansvarlige trænere for de 3 hold er:

  • U11   Frank Linger og Michael Bundgaard
  • U12   Morten Balle Andersen og Niels-Henrik Wulff
  • U14   Torben Hagelskjær og Pia Pilgaard
  • Holdledere: Pernille Elbinger og Mette Kongerslev

Vi vil helt sikkert overveje om Aalborg city Cup ikke er at finde på næste års turneringsplan for HOG.

U-11 pigerne med vinderpokalen
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler