28. maj 2023

No logo found

No logo found

HOG Senioridræt fejrer 25-års jubilæum

Kimen til Ældreidræt i Hinnerup blev lagt i 1996/97 af Kirsten og Leif Rasch, der begge gik til gymnastik i Hinnerup Gymnastik Samvirke. Initiativet blev godt støttet af Jytte og Jens Lind.

Ældreidrætten blev etableret i et samarbejde med HGS og HOG.

I 2000 blev Ældreidrætten til Senioridræt.

I 2013 besluttede Leif Rasch, at stafetten skulle gives som et naturligt led i et generationsskifte. Senioridrætten blev en afdeling i HOG, og der blev valgt en afdelingsbestyrelse med Jens Boesen som afdelingsformand.

Ud over gymnastikken omfattede senioridræt aktiviteter som petanque, tæppecurling og badminton. Træningen sluttede med, at deltagerne indtog den medbragte madpakke, fik en kop kaffe og sang et par sange fra DGI-sangbogen.

Senioridræt var ikke kun en vinteraktivitet. Når foråret kom, og man sluttede i hallen, arrangeredes der fælles ture rundt i vort smukke land. Enten det var på gåben, på cykel, med bil, eller med tog. Udenlandsture til Tyskland i bus, er det også blevet til.

Ældreidrætten startede med 20 medlemmer. I 2007 var der 105 medlemmer.

I dag er der to store hold om mandagen og onsdagen med plads til 110 deltager på hvert hold. Morgenholdet onsdag har plads til 50 medlemmer og torsdagsholdet kan tilsvarende rumme 25 medlemmer. Hertil kommer to spinningshold, hver med 20 deltagere. Gymnastikholdene har forskellig fokus i træningen.

Indtil Coronaen tog over, var der venteliste til samtlige hold. Nu er der enkelte ledige pladser på alle hold.

Senioridræt er stadig tro mod udgangspunktet. De sociale aktiviteter vægter fortsat meget. Aktiviteterne arrangeres af medlemmerne, og de formidles af Senioridræt. Cykelture, vandreture og udenlandsrejser samt sommer- og julefrokost er nogle af aktiviteterne. Hertil kommer, at Senioridræt også formidler henvendelser fra Plejecenteret Hinneruplund, når Hinneruplund ønsker bistand til aktiviteter for beboerne mv., fx ”Store gå dag”.

Senioridræts jubilæum markeres ved en fest for medlemmerne fredag den 20. maj. 2022 i Rønbæk Idrætscenter.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler