2. juni 2023

No logo found

No logo found

Stor tilgang af nye medlemmer i Favrskovs idrætsforeninger

Idrætsforeningerne i DGI og DIF i Favrskov Kommune gik frem med 2.188 medlemmer i 2022. På landsplan er der flere medlemmer i idrætsforeningerne end nogensinde før. 

I to år stak coronapandemien en kæp i aktivitetshjulet, men i 2022 kom idrætsforeningerne for alvor tilbage. Også når det kom til antallet af medlemmer. 

Faktisk kom foreningerne i DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF) så stærkt tilbage, at de på landsplan nu har flere medlemmer end før coronapandemien. De netop offentliggjorte medlemstal for 2022 viser således, at idrætsforeningerne havde en samlet fremgang på 116.178 medlemmer i forhold til året før og dermed kom op på 2.339.654 medlemmer – det højeste antal nogensinde.

Også i Favrskov Kommune var der i 2022 fremgang i idrætsforeningernes medlemstal. Stigningen lyder på 2.188 flere medlemmer, så der nu er 24.354 medlemmer i 69 idrætsforeninger. 

En flot stigning på 9,9 %, som udvalgsformanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Favrskov Kommune, Morten Bang, er yderst tilfreds med.

”Det er med stor glæde, at vi i Favrskov går frem med næsten 10 % i medlemstal i vores foreninger. Jeg er sikker på, at det skyldes den kæmpestore indsats, som alle vores frivillige ildsjæle lægger i foreningerne hver eneste dag året rundt. Det vidner om stort engagement, og at lysten til at være en del af fællesskabet er stort. Vi må aldrig hvile på laurbærrene, vi skal huske og påskønne og hylde det frivillige arbejde, der laves til glæde og gavn for børn, unge, voksne og ældre,” siger Morten Bang, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i en pressemeddelelse.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler