Max Vium Jensen er netop hjemvendt fra Belgien, hvor han sammen med holdet ” Team Smoke It All – By Heat Beads”, blev europamester i Grill, og han kan dermed føje endnu en titel til hans lange liste, som i forvejen blandt andet tæller verdensmester og danmarksmester.
Max er vel det, man kan kalde grillentusiast, og rundt på hans grund på en stille villavej i Anbæk, lige uden for Hammel, står der godt 60 grill af forskellig slags, hvilket vist meget godt fortæller, at her er en mand, der i den grad går op i at grille. Interessen for at grille går godt 20 år tilbage, og det der for alvor tændte op i Max, var et kursus gennem Weber Grill, hvor han lærte at lave brød på grill.
Herefter er det gået slag i slag, både med ansættelse hos Weber Grill, hvor han har lavet events og nørdet med grill som sit arbejde, men også i forhold til konkurrencer, hvor han siden 2015 har været en aktiv del blandt de bedste i landet til at grille. Efter flere år med andenpladser til DM, lykkedes det endeligt at træde op på øverste trin på sejrsskamlen for nogle år tilbage med hans eget hold, “The Crazy BBQ Team”, hvilket åbnede op for muligheden i forhold til VM. Det var en af konkurrenterne, Team Smoke It All, der spurgte Max og hans makker, om de ikke skulle slå sig sammen til VM, og som sagt så gjort, hvilket resulterede i det første verdensmesterskab i 2022.
Siden har Max så både konkurreret med sit eget hold og Team Smoke It All, og det var netop med sidstnævnte, at europamesterskabet blev hjembragt. Her dystede de tyve hold i disciplinerne lam, vildt, svinekam, fisk og dessert, og i modsætning til andre konkurrencer, så var det hele hemmeligt indtil starten på konkurrencen, hvorefter holdene kunne gå i gang med de udleverede bokse med ingredienser.
“Det var en rigtig sjov og hård konkurrence, hvor retterne blev bedømt af belgiske kokke fra Michelin restauranter, så det der blev afleveret blev i den grad bedømt på allerhøjeste niveau. Vi fik to førstepladser, en andenplads og en tredjeplads, hvilket altså blev til en samlet sejr. Det var en vild oplevelse, også taget i betragtning, at vi jo ikke normalt er til konkurrencer sammen med resten af Team Smoke It All, men vi må jo sige, at det igen gik meget godt”, kommer det med et smil fra Max Vium Jensen, da ByensNyt gæster grillkokken i Anbæk.
I dag er Max ikke længere ansat hos Weber, men derimod hos Boye Inventar i Bøstrup, som laver specialinventar, blandt andet til restaurationsbranchen, og Max konstaterer, at det har været godt for ham, at grill nu er blevet en hobby som han kan hygge sig med når han har tid og lyst.
“Jeg ved ikke om jeg er blevet bedre, men jeg har i hvert fald en anden følelse for det, nu hvor jeg ikke griller hele tiden. Det er igen blevet en hobby, som jeg hygger mig med, og nu har jeg også andet at tænke på, hvilket jeg trives rigtigt godt med. Jeg tager stadig rundt og griller til fester, og laver også events fra tid til anden, men det er på et helt andet plan end for år tilbage, og det er jeg glad for. Før i tiden grillede jeg hver dag, men nu gør jeg det når jeg har tid og lyst, hvilket stadig er ofte, og det har jeg det rigtigt godt med. At grille, når man har grillet så meget som jeg har, bliver lidt ligesom at cykle, fordi når det først sidder på rygraden, så ved man, hvor meget tingene skal have og så går det hele lidt lettere”, konstaterer den nykårede europamester, der til september stiller op til DM, der afvikles i forbindelse med Foodfestival på Tangkrogen og afslutter:
“Jeg er en grillnørd og elsker at forsøge mig med nye ting, og nu, hvor det ikke længere er et arbejde, men en hobby og passion, så føler jeg at der er kommet meget bedre balance i tingene. Jeg nyder at være afsted til konkurrencer med drengene, hvor vi hygger og har det sjovt, samtidig med, at vi også leverer et produkt i topklasse”.