13. juli 2024

Hammel Billedskole: Børnene har elsket det

Torsdag og fredag havde Hammel Billedskole arrangeret sommerskole for flere af foreningens børn, og mens billedskolen normalt holder til i InSide, så var de denne gang rykket ud af huset, og indtog den nye genbrugsplads på Italiensvej.

Temaet var genbrug med inspiration fra en kvindelig japansk kunstner, og eleverne fik brugt de to dage på at udsmykke en del af genbrugspladsens nye genbrugshal, hvor blandt det nye koncept, Gi´ og Ta´, kommer til at være.

“Vi har været i gang torsdag og fredag, og børnene har elsket det. Det har virkelig fungeret godt, og det har været sjovt at være et helt andet sted, end det vi plejer. Vi har primært opholdt os i hallen, men om formiddagen, hvor pladsen ikke var åben, har vi kunne bevæge os frit rundt på pladsen, og finde spændende genbrugsting”, fortæller Maja Germundsson fra Hammel Billedskole til ByensNyt, der var med fredag eftermiddag, da der blev afholdt fernisering for elevernes familier.

Billedskolen starter op igen den 17. august, og Maja fortæller, at der er plads til flere på de to hold, som skolen tilbyder.

“Vi har hold om tirsdagen og torsdagen, og jeg håber, at lidt flere dukker op når vi kommer i gang. Vi kan godt mærke, at vi har mistet lidt elever under corona-nedlukningen, så vi har plads til flere og jeg håber på, at vi i løbet af efteråret kommer op på vores normale niveau igen”

Favrskov Forsyning, der havde forespurgt billedskolen om at rykke sommerskolen op i de nye lokaler, var begejstret for udsmykningen af genbrugshallen, og Mette Raaschou, der er projektleder i Favrskov Forsyning, satte lidt ord på, hvad hallen blandt andet skal bruges til.

“Genbrugshallen, der åbner sidst i august, skal bruges til flere forskellige ting. Den del som eleverne har udsmykket, skal bruges til det vi kalder Gi´og Ta´, hvor man både kan stille ting som andre kan få glæde af, og tage ting med hjem som andre har stillet, så ting der stadig kan bruges af andre, ikke bare bliver smidt ud. Der ud over laver vi også et informationscenter, som skal bruges af blandt andet skoleklasser og andre der er på besøg, til at få mere at vide omkring genbrug og hvordan man kan bruge det. Derfor er det også fantastisk, at eleverne med deres kunst har vist, at affald ikke bare er affald, og forhåbentlig kan inspirere andre til, at tænke lidt mere på genbrug og vise alternative måder at bruge ting på”, lyder det fra Mette Raaschou.

Både elever og lærere fik en lille hilsen med hjem fra Favrskov Forsyning, der også var vært ved et lille traktement
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler