21. februar 2024

Hammel fejrede sommerens ankomst i Østergade

Fredag aften introducerede Hammel Handel en ny event, som har fået navnet Beachparty, og til trods for at Hammel ligger ganske langt væk fra vand og strand, så havde den lokale handelstandsforening gjort et ganske godt forsøg på at skabe et strandmiljø i Østergade.

Vejret var lunt og solen skinnede, og op langs butikkerne i Østergade var der små sandstrande der var pyntet festligt op, så man fik en lille illusion om, at man var til strandfest. Der var kørt flotte sportsvogne ind i Østergade, som tiltrak stor opmærksomhed, og lige ved siden af dem, stod HGF Dolphins og underholdt med en “fald i baljen” maskine, til stor morskab for mange børn, når de ramte plet og fik en svømmer i baljen.

Hitz2Kidz havde opsat en stor bane, hvor man kunne få lov til at få testet sine færdigheder med fjernstyrede biler, og det blev lidt af et tilløbsstykke, hvor vinderne kunne gå hjem med den bil de havde kørt med. Randklit Care gav den gas med deres ungdomsjumping-hold der havde lavet et særligt Beachpartyprogram, og lige bagefter var der stort modeshow, hvor hele ni butikker deltog, og viste noget af sommerens mode frem på flotteste vis. Konferencier var naturligvis, fristes man til at sige, Allan Bo Andresen, der satte lidt sproglig kolorit på den halve times tid som showet varede. Musikken blev hele aftenen styret med sikker hånd af det rutinerede par, Kim og Birger.

Havde man lyst til at få vrikket lidt med hofterne, så var der såmænd også taget hånd om det, da man foran Nyt Syn Brilleriet, under kyndig vejledning af Miguel Flores, kunne få en lille salsaintroduktion, hvilket ganske mange benyttede sig af.

Østergade var fyldt med glade og sommerklædte mennesker hele aftenen, og hos Gods & Guld var der så stor “run” på både is og fadøl, at man til sidst måtte melde udsolgt på sidstnævnte med en lille time tilbage af festen. Det ødelagde dog ingenting, og man må igen konstatere, at Hammels indbyggere bakker op om deres handelsliv, som endnu engang havde søsat en event, der tog kegler og som godt kunne gå hen og blive en ny klassiker i byen.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler