22. september 2021

Sommer i Hammel: Snup en tur på hjertestien

Vejret er blevet lidt mere ustabilt, men i de kommende dage burde det være muligt at udforske naturen omkring Hammel, og her kunne en tur på Hjertestien, lige uden for byen, være oplagt at bruge en eftermiddag på her i sommerferien.

Turen starter ved parkeringspladsen på Randersvej, hvor man i øvrigt snart kan cykle til, da der er ved at blive anlagt cykelsti inde fra Hammel. Der er en fin grusparkering, hvor der er plads til godt ti biler, og skulle der være fyldt op, kan man med fordel køre lidt op ad Randersvej, hvorefter der dukker en ny parkeringsplads op.

Selve ruten er godt tre kilometer, i hvert fald, hvis man følger ruten. ByensNyts udsendte kom dog lidt på afveje, hvilket gjorde ruten en smule længere, men ikke mindre flot, og man kommer både forbi Præstens Bøg, Frijsenborg Slot og hele to skovsøer. Er man samtidig lidt heldig, får man måske også et glimt af råvildtet der er i Frijsenborgskovene.

Terrænet er let kuperet, og man bør ikke blive udfordret fysisk. Dog skal med, at tager man den forlængede rute, som ByensNyt, så afslutter man med en særdeles hård stigning, der nok godt kan volde vanskeligeheder for folk der ikke er i fornuftig form.

Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8450

Hammel
overcast clouds
11 ° C
12.9 °
10.1 °
89 %
5kmh
100 %
ons
18 °
tors
14 °
fre
14 °
lør
17 °
søn
11 °