21. februar 2024

Dagmarkorset er igen blevet populært blandt de unge

Dagmarkorset, som er et vedhæng til en halskæde, har været en fast del af sortimentet hos Hammel Guld, Sølv & Ure i al den tid som Claus Leth har haft butikken, og lige for tiden er det særdeles populært blandt unge mennesker.

Det oprindelige Dagmarkors blev fundet tilbage i 1600-tallet ved Ringsted. Guldkorset er et enestående fund fra Danmarks middelalder, og det har siden 1800-tallets anden halvdel været et af Danmarks mest populære nationale symboler. Det findes i dag på Nationalmuseet, og om korset overhovedet har noget med Dronning Dagmar at gøre, som korset ellers er navngivet efter, er ret så usikkert.

Uanset hvad, så har det i mange år været tradition, at bedsteforældre gav korset til deres barnebarn i konfirmationsgave, men lige nu er korset så populært at det er unge mennesker i alle aldre der går med det, fortæller Claus Leth.

“Noget der lige pludselig er blevet meget populært er Dagmarkorset, som jeg har solgt i butikken i al den tid jeg har været selvstændig, og en ting som der altid har været salg i, men mest i forhold til bedsteforældre der gerne vil give det til barnebarnet i konfirmationsgave. Så det har været noget der har solgt sig selv, stille og roligt, men i dag har det fået en decideret opblomstring, og noget som unge mennesker har med på deres ønskeseddel. Så det er lidt sjovt, at korset har fået en renaissance her i 2023”, lyder det fra guldsmeden i Østergade til ByensNyt.

Det er for alvor ved at være tid for konfirmationer, og mens ure ikke hitter i disse år, så har smykkefirmaet Maanesten taget de unge med storm, og er igen i år et stort hit.

“Vi må bare sige, at Maanesten er et stort hit, og meget populært blandt de unge piger igen i år. De har virkelig ramt noget rigtigt i forhold til design og så har de været dygtige til at have de rigtige influencere til at promovere deres smykker, hvilket har indfanget de unge mennesker. Jeg kan også se det på mine egne sociale medier, at når jeg promoverer noget fra Maanesten, så er der meget mere aktivitet på opslaget, end ved så mange andre mærker der også er populære og kendte. Pris og kvalitet hænger også godt sammen, så alt i alt så har de bare hele pakken, og det er et mærke, som vi er både glade og stolte over at forhandle”, fastslår Claus og tilføjer:

“Det er lidt anderledes med urer i forhold til konfirmation, fordi dem sælger vi næsten ingen af længere til konfirmander. Der skal man i dag være lidt ældre og have fundet sin egen stil før man begynder at gå med ur, mens man mest bare bruger sin mobil i konfirmationsalderen”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler